19 Μαΐου 2011

Στον Έβρο η ομάδα φιλίας Ελλάδας - Γερμανίας

http://www.griechenland.diplo.de/contentblob/2226500/Teaser/374496/Bild_De_Gr.jpgΕπαφές με τους φορείς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει η ομάδας φιλίας Ελλάδας - Γερμανίας του Γερμανικού κοινοβουλίου που συνεχίζει την επίσκεψη της στη χώρα μας.

Η Γερμανική αποστολή που αποτελείται από επτά μέλη του Γερμανικού κοινοβουλίου, επισκέπτεται σήμερα το βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα το χώρο φύλαξης λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία σε συνεργασία με τον αστυνομικό διευθυντή της Ορεστιάδας και τους εκπροσώπους της FRONTEX να ενημερωθούν για τις διαστάσεις του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή.

Χθες το βράδυ, οι Βουλευτές συμμετείχαν σε σύσκεψη γνωριμίας με αντικείμενο «το δυναμικό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού.

Όπως τονίσθηκε, η επίσκεψη αποσκοπεί πρωτίστως στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας και αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εντατικών επαφών που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες μεταξύ εκπροσώπων των δύο κρατών, με στόχο την ανανέωση και ενίσχυση της ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher - Obermaier, υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, ωστόσο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και τα επεισόδια, που όπως είπε έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη της Γερμανίας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας - Ελλάδας Annette Groth, σημείωσε ότι παραδοσιακά οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ καλές, ενώ οι Γερμανοί τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση για κάθε τι ελληνικό, κάνοντας ειδική αναφορά στους Έλληνες μετανάστες.