12 Μαΐου 2011

Συζήτηση στη Βουλή για την ΕΠΟ και τον Ηρακλή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5OfIsOLr_JMx8zxqy3fWyos8e1bQJdXP_KgsNBjNHOxxaVLGJGdSXGvKRQ6K7b-Gtew-CeEgIt4SGhxjTkV4MZntPW5zuosNLdJecfCY_fb_-arUvE7MJsXH74x9lk_1UkUUrMicpxWHF/s1600/sti+super+liga+o+iraklis.jpgΣτη διάρκεια της συνάντησης, πάντως, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι, αφού τα μέλη της επιτροπής θεώρησαν αδιανόητο να μη μπορεί να γίνει έλεγχος στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ο Γιώργος Λιάνης είπε χαρακτηριστικά ότι «... εδώ έρχονται για εξηγήσεις ολόκληροι πρώην πρωθυπουργοί στη Βουλή, είναι δυνατόν να αρνείται τον έλεγχο η ΕΠΟ;», για να προσθέσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης, πως «η Βουλή μπορεί να κάνει έλεγχο όπου θέλει. Έχουμε κάνει έλεγχο ακόμα και στις φυλακές».

Τέλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Ψαριανός, ζήτησε «να σταματήσουν τα παραμύθια της ΕΠΟ και της Σούπερ λίγκας». Απαντώντας στην πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα εξετάσει τους φακέλους αδειοδότησης, ο κ. Πιλάβιος υποστήριξε ότι για γίνει έλεγχος θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των ΠΑΕ και της Σούπερ Λίγκας, καθώς και συγκατάθεση της UEFA, με την οποία η ΕΠΟ έχει υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας.


Στο σημείο αυτό παρουσίασε έγγραφο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, στο οποίο γίνεται αναφορά στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να προκαλέσει τη μήνι κάποιων βουλευτών. «Ήρθες εδώ για να μας απειλήσεις;» ακούστηκε στην αίθουσα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ παρουσίασε ενώπιον της επιτροπής το "επίμαχο" έγγραφο που συμπεριέλαβε στο φάκελό της η διοίκηση του "Γηραιού", δηλώνοντας ότι «... ο Ηρακλής κατέθεσε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Κατέθεσε ένα χαρτί του ΙΚΑ Καλαμαριάς. Επιπροσθέτως, στην προσφυγή του Πίτου Γκαρσία, αναφέρεται ότι ουδέποτε πληρώθηκε από τον Ηρακλή και οι υπογραφές είναι πλαστές».

Ο κ. Πιλάβιος δήλωσε ότι θα ανακληθούν οι μεταγραφές που είχε κάνει κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Ηρακλής, υπενθυμίζοντας ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΚΑΠ προβλέπει ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών. Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ομοσπονδίας, βουλευτής υποστήριξε ότι υπάρχει ομάδα της Σούπερ Λίγκας με δύο φορολογικές ενημερότητες, ενώ συνάδελφός του δήλωσε ότι υπάρχει άλλη μία ομάδα που αγωνίζεται με πλαστή ενημερότητα. «Πάμε να σώσουμε μια ομάδα και θα κάνουμε κακό σε άλλες», σχολίασε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θεόδωρος Κουρίδης, ενώ όσον αφορά ενδεχόμενη τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου από την UEFA, σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι παραβιάζεται το "αυτοδιοίκητο", η επιτροπή εκτιμά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα, αφού υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας.