23 Μαΐου 2011

Λιάνης εναντίον ΠΑΣΟΚ: "Το ΠΑΣΟΚ λέει ψέμματα στο λαό"... και εναντίον ΓΑΠ: "Τι φοβάται και δεν κάνει αλλαγές;"

«Όχι απλώς δεν έχω επιφυλάξεις, αλλά τις θεωρώ άκρως απαραίτητες. Έπρεπε ήδη να έχουν γίνει. Και έπρεπε να έχει γίνει ένας διάλογος ποιες από αυτές συμφέρουν και ποιες όχι και όχι ένα μοντέλο Γιούνκερ, δηλαδή εν λευκώ και να φέρει την Ανατολική Γερμανία στην Ελλάδα. Και για έναν ακόμη λόγο: για να απαλλαγούμε από αυτούς τους οπλαρχηγούς του λαϊκισμού», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θεωρεί «ότι δεν έχουμε δώσει την αληθινή εικόνα της χώρας στους Έλληνες. Οφείλουμε να το κάνουμε έστω και τώρα που είναι πολύ αργά. Όχι μισόλογα. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης δημιούργησε στο μέσο Έλληνα μια αίσθηση συντριβής. Δεν γίνεται να το χωνέψει ο κόσμος αυτό. Του λέμε ψέματα»

Αναφερόμενος στη συναίνεση ο κ Λιάνης σχολίασε: «Πρώτα θα πρέπει να κοιτάξουμε το σπίτι μας, γιατί στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση καθένας τραβάει το δικό του δρόμο. Η συναίνεση έχει προϋπόθεση τη συνευθύνη. Απαιτούμε συναίνεση και τώρα έχουμε βγάλει δίσκο σε αυτούς που θεωρούσαμε πολιτικά χρεοκοπημένους. Και να σταματήσει το καλαμπούρι η Ν.Δ. που έχει μεταμφιεστεί σαν αποκριά και προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει αλλάξει από αυτό που την αποδοκίμασε ο κόσμος πριν από 1,5 χρόνο»

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανανέωση στην πολιτική ζωή και στην κυβέρνηση τόνισε: «πρέπει να επιλεγούν καινούργια πρόσωπα. Υπάρχουν πρόσωπα που δεν ανταποκρίνονται σ’ αυτά που ήθελε ο πρωθυπουργός και μερικά από αυτά τα γνωρίζει μάλιστα πάρα πολύ καλά ο ίδιος. Τι φοβόμαστε και δεν κάνουμε αλλαγές; Μεταγραφές; Όχι απαραίτητα από άλλα κόμματα, αλλά η κοινωνία είναι γεμάτη από νέους ανθρώπους με ικανότητες»