20 Μαΐου 2011

Η απάτη με το "υποχρεωτικό" της απογραφής

Δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις πρέπει να έχει κάποιος, όταν επικαλείται ψευδώς έναν Νόμο, για να κάνει τη "δουλειά" του. Αυτό που ξέρω είναι ότι, αυτό γίνεται, με αφορμή την Απογραφή. Σήμερα, κι ενώ έλειπα από το σπίτι, ήρθαν και σε μένα οι απογραφείς και αφού δεν με βρήκαν, μου έριξαν κάτω από την πόρτα μια ειδοποίηση που λέει ότι "δεν σας βρήκαμε,κλπ,κλπ, θα ξαναπεράσουμε αύριο,κλπ,κλπ", και με τα στοιχεία από κάτω του απογραφέα. Και το χαρτάκι γράφει κάτω κάτω:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απογραφή είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Ν. 3832/2010,
κάτι που φυσικά, είναι εντελώς ΨΕΜΜΑΤΑ, μιας και πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη παράγραφο του άρθρου, ούτε πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον Νόμο.
Όπως επίσης, πουθενά δεν αναφέρει περί προστίμου, που μας έπρηξαν, σε όσους δεν απογραφούν. Αντιθέτως ο Νόμος μιλά για πρόστιμα σε όσους από τους απογραφείς χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία για άλλους σκοπούς.
Γιατί λοιπόν χρησιμοποιούνται ΨΕΥΔΩΣ αυτά τα δύο επιχειρήματα, φοβίζοντας τον κόσμο που δεν ξέρει; Τι νεοταξίτικα κόλπα είναι αυτά κύριοι;
Ιδού και τα σχετικά άρθρα:

Άρθρο 2 Βασικές αρχές λειτουργίας και υποχρεώσεις των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ
.
1. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. συντονίζει όλες τις δραστηριότητες των λοιπών φορέων του ΕΛ.Σ.Σ. που αφορούν την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάδοση των επίσημων στατιστικών της χώρας. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. διαβιβάζει τις επίσημες στατιστικές που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του προηγού­μενου άρθρου στην ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Εurostat).

2. Οι φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. υποχρεούνται να αναπτύσ­σουν, παράγουν και διαδίδουν τις στατιστικές, καθώς και να διασφαλίζουν την παραγωγή αυτών των στατιστικών, σύμφωνα με τις αρχές λειτουργίας του ΕΛ.Σ.Σ., όπως ο­ρίζονται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Α΄. Με απόφαση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θεσπίζεται, μετά από γνώμη του Συμβουλί­ου του ΕΛ.Σ.Σ., «Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ.», ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛ.ΣΤΑT.. Με τον Κανονισμό καθορίζο­νται μεταξύ άλλων τα κριτήρια υπαγωγής των φορέων του ΕΛ.Σ.Σ., στον κατάλογο που προβλέπεται στην παρ. 5 του άρθρου 10, καθώς και οι υποχρεώσεις που απορρέ­ουν από την υπαγωγή αυτή.

3. Οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημόσιου τομέα, ό­πως αυτός ορίζεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ν.1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α΄), υποχρεούνται να εξασφαλί­ζουν την πρόσβαση σε όλες τις διοικητικές πηγές και τα δημόσια μητρώα και αρχεία, τα οποία τηρούνται από αυ­τές, εγγράφως ή με ηλεκτρονικά, μαγνητικά ή άλλα ανά­λογα μέσα, παρέχοντας πρωτογενή στατιστικά στοιχεία και πρωτογενείς πληροφορίες στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.. Tα νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, οι ενώσεις προσώπων και τα φυσικά πρόσωπα υποχρεούνται να εξασφαλίζουν την πρόσβαση στους φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. σε όλες τις πηγές ή τα αρχεία που τηρούνται εγγράφως ή με ηλεκτρονικά, μαγνητικά ή άλλα ανάλογα μέσα και να παρέχουν έγκαι­ρα και με ακρίβεια κάθε στοιχείο ή πρωτογενή πληροφο­ρία που ζητείται από αυτούς τους φορείς για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους. Τα στοιχεία και πληροφορίες της παραγράφου αυτής χρησιμοποιούνται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τους λοιπούς φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. για την παραγωγή των επίσημων στατιστικών, όπως ειδικότερα ορίζεται στον Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων.
http://www.taxnews.tv/news/nomos-3832-2010/