02 Μαΐου 2011

Τέσσερις νεκροί εκτός από τον μπιν Λάντεν στη διάρκεια της επιχείρησης αμερικανικής ομάδας κρούσης σε κατοικία κοντά στο Ισλαμαμπάντ

Τέσσερις άνθρωποι εκτός από τον Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε αμερικανική επίθεση εναντίον της κατοικίας του αρχηγού της αλ Κάιντα, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μια "μικρή ομάδα", αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει διευκρινίσει αν την αποτελούσαν μέλη της CIA ή των ειδικών δυνάμεων.

Ένας από τους γιους του μπιν Λάντεν, δύο άντρες προφανώς συνεργάτες του και μια γυναίκα σκοτώθηκαν στην διάρκεια της 40λεπτης επιχείρησης.

Επίσης τραυματίστηκαν άλλες δύο γυναίκες. Αρκετές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μέσα στην κατοικία.

Ο μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν από τα πυρά της ομάδας κρούσης, της οποίας κανένα μέλος δεν τραυματίστηκε, τόνισε αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Ήταν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση", δήλωσε και πρόσθεσε πως ένα πακιστανικό ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας "μηχανικής βλάβης" αναγκάζοντας όλα τα μέλη της ομάδας να επιβιβαστούν σε άλλο για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

Το συγκρότημα που ζούσε ο μπιν Λάντεν ολοκληρώθηκε πριν από πέντε χρόνια. Είναι καλά προφυλαγμένο με ψηλούς τοίχους και συρματοπλέγματα.

Οι πρώτες πληροφορίες ότι ο μπιν Λάντεν πιθανόν να βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή έφτασαν στις αμερικανικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2010, σύμφωνα με αξιωματούχους.