18 Μαΐου 2011

Πενήντα προσαγωγές από την αστυνομία, λόγω επεισοδίων στις δυο συγκεντρώσεις που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Πενήντα προσαγωγές έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια των δύο συγκεντρώσεων και πορειών που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, η μία για την δολοφονία του 44χρονου, στην διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου και η άλλη στα Προπύλαια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών των ΜΑΤ και τον τραυματισμό του 31χρονου, Γιάννη Καυκά, στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Οι 48 προσαχθέντες είναι κυρίως άτομα του ακροδεξιού χώρου από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου έγιναν επεισόδια με καταληψίες της βίλα "Αμαλία" στη διασταύρωση Χέυδεν και Αχαρνών.

Οι δύο προσήχθησαν από την οδό Ακαδημίας λίγο μετά το επεισόδιο σε βάρος δύο αστυνομικών της Ασφάλειας κατά το οποίο οι δράστες αφόπλισαν τον ένα. Το πιστόλι του αστυνομικού βρέθηκε πεταμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο του επεισοδίου.

Πριν από λίγο σημειώθηκαν επεισόδια στην πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια στο ύψος του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετάνια". Εκεί ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και τους διέλυσε.

Αυτή την ώρα η πορεία συνεχίζεται επί της οδού Πανεπιστημίου προς τα Προπύλαια.