21 Μαΐου 2011

Προφανώς μετά από τηλέφωνο Δρούτσα ("μη τα λες αυτά γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες") άλλαξε η δήλωση Νταβούτογλου ;)

Διόρθωση, που αλλάζει το περιεχόμενο της πρότασης του Tούρκου υπουργού Eξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, για επίσκεψη του ίδιου και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στην Κυπριακή Δημοκρατία και τα κατεχόμενα, έκανε αργά χτες τη νύχτα η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Today's Zaman» στην ιστοσελίδα της. Προφανώς μετά από τηλεφώνημα Δρούτσα στον Νταβούτογλου ότι δεν πρέπει να τα λέει αυτά γιατί έχουν πολιτικό κόστος στην Ελλάδα... ως γνωστόν τέτοια τηλεφωνήματα και ατάκες είναι σύνηθες φαινόμενο για τους ΠΑΣΟΚους κρατούντες, βλέπε τα μυστικά τηλέφωνα του Γιωργάκη με τον Στρος Καν.

Η εφημερίδα νωρίτερα είχε δημοσιεύσει εντός εισαγωγικών την αποκλειστική δήλωση Νταβούτογλου, ο οποίος αναφερόταν σε προηγούμενή ανάλογη πρότασή του προς την πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη, και σημείωνε ότι «και σήμερα μία πρόταση της μορφής "να επισκεφθούμε μαζί τη Βόρεια και τη νότια Κύπρο", βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει σημασία ποια από τις επισκέψεις θα γίνει πρώτα. Αυτό που έχει σημασία είναι να επισκεφθούμε μαζί αμφότερες τις πλευρές και να ετοιμάσουμε το έδαφος για μία λύση». Τόνιζε, δε, ότι «το να γίνουν διαφορετικές επισκέψεις, είναι και αυτό μία ιδέα, αλλά η δική μας ιδέα είναι να πραγματοποιήσουμε τις επισκέψεις μαζί».

Στο διορθωμένο κείμενο προστέθηκε στην αρχή της πρότασης ένα «εάν», με αποτέλεσμα αυτή να πάρει τη μορφή «εάν μία πρόταση της μορφής "να επισκεφθούμε μαζί τη βόρεια και τη νότια Κύπρο" βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει σημασία ποια από τις επισκέψεις θα γίνει πρώτα....».