31 Μαΐου 2011

Παίρνουν τα όπλα από τους Εθνοφύλακες – Φοβούνται τους Μακεδόνες;

(Μην δούμε και καμμία περίεργη απαγόρευση για το κυνήγι για να μαζέψουν και τα κυνηγετικά όπλα… Μην ξεχνάτε την πρόσφατη αλλαγή της διαδικασίας εκδόσεως αδειών που στην ουσία αποσκοπούσε στο να χαρτογραφήσει τα κυνηγετικά που υπάρχουν στην Ελλάδα)

(Δεν έχει σημασία που και αν πιστεύει ο καθένας για την προφητεία που ακολουθεί μετά την είδηση. Σημασία έχει ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος και απαιτεί προετοιμασία)

Την αφαίρεση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα τους. Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.

Η αφαίρεση του οπλισμού γίνεται εξαιρετικά εσπευσμένα και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραδίδονται τα πυρομαχικά (που θα απαιτούσαν προετοιμασία υποδοχής και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, αλλά μόνο τα όπλα των Εθνοφυλάκων.

Ο Πατροκοσμάς ακριβώς στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είπε :
43. “Θά σάς ζητήσουν τά ντουφέκια· νά έχετε διπλά· νά δώσετε τό ένα καί νά κρατήσετε τό άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θά γλυτώση”.

Φίλιππος

http://olympia.gr