17 Μαΐου 2011

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η δολοφονία του Μανόλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας από αλλοδαπούς. οι οποίοι ήθελαν να του αρπάξουν τη βιντεοκάµερα, έφερε στην επιφάνεια µε τρόπο δραµατικό την ανασφάλεια που βιώνουν οι κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών, αλλά και τις τεράστιες διαστάσεις του µεταναστευτικού προβλήµατος.

Ο Πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας όχι απλώς αναφέρθηκε στο γεγονός κατά την οµιλία του στο Ζάππειο (12.5.2011), αλλά έχει εγκαίρως προειδοποιήσει για τη λανθασµένη κυβερνητική πολιτική στο ζήτηµα αυτό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρασύρεται από πολυπολιτισµικές ιδεοληψίες και από συµβούλους που δεν κατανοούν την πραγµατικότητα και έχει αφήσει τη χώρα ξέφραγο αµπέλι.

Προσπαθεί δε να ενθαρρύνει τους παράνοµους µετανάστες χορηγώντας τους µε διαδικασίες εξπρές την ελληνική ιθαγένεια.

Ο Αντώνης Σαµαράς από τη Βουλή προειδοποίησε ότι η Νέα ∆ηµοκρατία µόλις έλθει στην εξουσία θα ακυρώσει αυτό το νοµοθέτηµα . Άλλωστε η απόφαση του αρµοδίου Τµήµατος του Συµβουλίου Επικρατείας είναι αρνητική για τον Νόµο και πιθανόν ταυτόσηµη να είναι σε λίγες ηµέρες και η απόφαση της Ολοµελείας. Πάντως το πρόβληµα της παράνοµης µετανάστευσης έχει πάµπολλες συνέπειες και απαιτεί πολύπλευρη αντιµετώπιση.

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 8.5.2011 µίλησε ο Ελληνοαµερικανός Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής των ΗΠΑ ∆ηµήτρης Παπαδηµητρίου και είπε µε λίγα λόγια το πρακτέον από ελληνικής πλευράς. Στην ερώτηση του δηµοσιογράφου «τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα;» απαντά: «Να περιορίσει την εισροή σε συνεργασία µε τη ΦΡΟΝΤΕΞ και να αναπτύξει διαδικασίες ταχείας εξέτασης έτσι ώστε να επαναπατρίζονται πολλοί». Η πρόταση είναι σαφής και βασίζεται στην επιτυχηµένη εµπειρία των ΗΠΑ.

Πρώτον αυστηρότερη φρούρηση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων σε συνεργασία µε την
ευρωπαϊκή αστυνοµική δύναµη ΦΡΟΝΤΕΞ, η οποία έχει έλθει να µας συνδράµει. Και δεύτερον επιτέλους ας µην διστάσουµε να προβούµε σε επαναπροώθηση και επαναπατρισµό των παρανόµων που συλλαµβάνονται.

Μέχρι σήµερα η κοινωνία µας καταδυναστεύεται από µία δήθεν ανθρωπιστική και κατά βάθος φασίζουσα λογική, η οποία κατακεραυνώνει κάθε φωνή που τολµά να προτείνει µέτρα κατά των πολυαρίθµων παρανόµων µεταναστών.

Έτσι αυτοί αυξάνονται και επιβαρύνουν την εγκληµατικότητα και την ανασφάλεια. Όποιος προτείνει αυτά που άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες εφαρµόζουν εδώ και χρόνια κινδυνεύει να θεωρηθεί «ρατσιστής». Ας τελειώνουµε επιτέλους µε τη λογοκρισία που ασκούν οι δήθεν προοδευτικοί στη σώφρονα πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η παράνοµη µετανάστευση αποτελεί πληγή για την Ελλάδα και πρέπει να αντιµετωπισθεί αποτελεσµατικά και γρήγορα. Και αν το ΠΑΣΟΚ δεν µπορεί να το κάνει, επειδή δεν θέλει να στενοχωρήσει τους πολυπολιτισµικούς διανοητές και δηµοσιογράφους, ας παραµερίσει για να αναλάβει την εξουσία η Νέα ∆ηµοκρατία µε ηγέτη τον Αντώνη Σαµαρά.