22 Μαΐου 2011

Συνεχίζουν το παραμύθι της "αύξησης των εξαγωγών"... αυτή τη φορά ο βλάκας ο Χρυσοχοϊδης μας περνάει για μαλάκες!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG6-ANeOJhTkKSeMTR_9Z6y7YpJk_A2eFy5Ey934mAI6VrViT1vQMtVMB15zo7B_03onAI0AcZrMFgRLYlx9HxPaSLvMr99kd6lCy_o4xkpHUYyOHt93o4vXsYv8LDx_EJPtxJg2jc3UbB/s400/%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%9F%CE%A7%CE%9F%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3.jpgΠριν επαναλάβουμε ότι έχουμε πει εδώ και 3 μήνες για τη δήθεν "αύξηση εξαγωγών", διαβάστε μερικά αποσπάσματα από το παραμύθι του Μιχαλάκη στη Real News, "Εξαγωγές, η ατμομηχανή της ανάκαμψης":

Η εξωστρέφεια είναι μια αξία που ξεχάσαμε, αλλά μέσα στην κρίση τη θυμηθήκαμε και της δίνουμε και πάλι περιεχόμενο [Αφού είσαι μάγος και δίνεις περιεχόμενο... δε δίνεις και λίγο περιεχόμενο στην εσωστρέφεια μπας και γλυτώσει το μαγαζάκι του κανένας φουκαράς απ' αυτούς που τα κλείνουν καθημερινά ή μπας και μείνει στη δουλειά του ]. Έπειτα, από πολλά χρόνια ραστώνης, οι επιχειρήσεις μας εξάγουν και πάλι.

Η αύξηση του 11 % για το 2010, σε αντιδιαστολή με τις προβλέψεις τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση 2,8%, καθώς και η αλματώδης αύξηση κατά 37% του πρώτου διμήνου του 2011, αποτελούν τα πρώτα απτά αποτελέσματα μιας συντονισμένης προσπάθειας μεταξύ πολιτείας και της αγοράς.

Είναι τα πρώτα αποτελέσματα της επιμονής μας να οριοθετήσουμε ως Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, από την πρώτη στιγμή, την αύξηση των εξαγωγών ως βασική πολιτική μας προτεραιότητα.[Είχαν προτεραιότητα την αύξηση των εξαγωγών και όχι την επιβίωση του λαού...] Συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνδέσμους των Εξαγωγέων (ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ) και μαζί υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε πρώτη φάση δημιουργήσαμε ένα ισχυρό σύνολο χρηματοδοτικών κινήτρων μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα», μέσω ειδικής πρόβλεψης για ενίσχυση της εξωστρέφειας στο νέο Επενδυτικό Νόμο, καθώς και μέσω της διοχέτευσης χαμηλότοκων δανείων για εξαγωγικές επιχειρήσεις από το ΕΤΕΑΝ.

[Προσέξτε παραμύθι που μας πουλάει ο βλάκας: Αυξήθηκαν οι εξαγωγές το 2010 και το πρώτο τρίμηνο λόγω "ειδικής πρόβλεψης για ενίσχυση της εξωστρέφειας στο νέο Επενδυτικό Νόμο", λέει... ξέρετε πότε δημοσιεύτηκε ο νέος επενδυτικός νόμος 3908/2011;

Τον Φεβρουάριο του 2011!!!

Μόνο ένας κάφρος ΠΑΣΟΚος που θεωρεί όσους τον διαβάζουν μαλάκες θα ισχυριζόταν ότι ένας νόμος που άρχισε να ισχύει τον Φεβρ. του 2011 αύξησε τις εξαγωγές του 2010!!! Για τέτοιο κάφρο υπουργό μιλάμε κι ας μου συγχωρήσετε τα μπινελίκια αλλά δεν μπορώ να με θεωρεί μαλάκα που θα μασήσει ότι του πασάρει ένας ηλίθιος]

Την ίδια στιγμή, φέραμε κοντά τρεις οργανισμούς που «πρεσβεύουν» την Ελλάδα στον κόσμο: ΟΠΕ - ΕΟΤ - Invest in Greece για πρώτη φορά συνεργάζονται και αναδομούν την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο, αναδεικνύοντας τον τουρισμό, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας, τις προοπτικές και ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

[Άλλη μαλακία: Ο ΕΟΤ και το Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα) που σκοπό έχουν να φέρουν κόσμο και επενδύσεις στην Ελλάδα... αύξησαν τις εξαγωγές της Ελλάδας... είδαν οι ξένοι την ωραία διαφήμιση της Ελλάδας που δείχνει ο ΕΟΤ στο εξωτερικό και είπαν να ψωνίσουν μια ελληνική φέτα... αυτό υποστηρίζει το σαΐνι που έχουμε υπουργό]

Η δεύτερη φάση της προσπάθειάς μας είναι θεσμική [Αφού μας παραμύθιασε σε πρώτη φάση, θα μας παραμυθιάσει και σε δεύτερο χρόνο... προσέξτε το ότι δεν χρησιμοποιεί παρελθόντα χρόνο αλλά μιλάει για το παρόν]. Δίνουμε έμφαση στην άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και σημαντικών αντικινήτρων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Αρχικά, σε στενή συνεργασία με τους Συνδέσμους Εξαγωγέων καταγράφουμε [προσέξτε το χρόνο είπαμε] αναλυτικά τα διοικητικά εμπόδια και προωθούμε λύσεις τόσο για επιλεγμένους κλάδους προτεραιότητας (τρόφιμα, δομικά υλικά, φάρμακα, εμπορεύσιμες υπηρεσίες, τεχνολογία, ενέργεια), όσο και ευρύτερα.

Παράλληλα, απλοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο για το εξαγωγικό εμπόριο που βασίζεται σε νόμο του 1979 και δημιουργούμε το «Single Window», το ψηφιακό «one stop shop» για τους εξαγωγείς. Με το ψηφιακό αυτό εργαλείο, ο επιχειρηματίας αποκτά ένα σύμμαχο, ώστε να διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες θεσμικές πράξεις για διαδικασίες εισαγωγής, εξαγωγής και διέλευσης εμπορευμάτων. [Δείτε τώρα και γιατί χρησιμοποιεί παρόντα χρόνο: Γιατί τίποτα απ' όσα αναφέρει δεν έχει γίνει ακόμα αλλά θα γίνει μετά το φθινόπωρο!!!] Το φθινόπωρο ψηφίζεται το σχετικό νομοσχέδιο και στις αρχές του 2012 ξεκινάει η λειτουργία του «Single Window». [Σύμφωνα με τον παραμυθά Υπουργό οι εξαγωγές αυξήθηκαν το 2010 και το πρώτο τρίμηνο του 2011 επειδή θα ψηφιστεί νόμος το φθινόπωρο και θα εφαρμοσθεί το 2012!!! Τόσο μαλάκες μας θεωρεί ο βλάξ!!!]

Η ψηφιακή όμως επανάσταση δεν σταματά εδώ [Αλίμονο να σταματούσε εδώ το παραμύθι... Από εδώ και πέρα είναι τουλάχιστον ειλικρινής και λέει ότι όσα αναφέρει ΘΑ γίνουν]. Προετοιμάζουμε ήδη το portal “trade.gov.gr” με ενότητες ενημέρωσης, δικτύωσης, οδηγιών για εξαγωγές και χρηματοδοτικά εργαλεία, ασφάλιση, ηλεκτρονικές εκθέσεις, μελέτες κ.α., ώστε κάθε επιχείρηση να έχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση, δικτύωση και ευκαιρίες για επέκταση στις διεθνείς αγορές.

Το θαύμα των εξαγωγών [θαυμοτοποιός ο μπαγάσας] δείχνει ότι η κρίση ξυπνά τα αντανακλαστικά επιβίωσης της υγιούς επιχειρηματικότητας και αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η χώρα μας μπορεί να εξάγει από αγροτικά προϊόντα και οικοδομικά υλικά, μέχρι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και τεχνογνωσία σε νέες τεχνολογίες.

Αποδεικνύει όμως και κάτι ακόμα. Ότι τα αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται με τον αυτόματο [Επανέρχεται και ξαναλέει ότι οφείλεται στα έργα ΠΑΣΟΚ η ούτως ή άλλως "μαϊμού" αύξηση εξαγωγών]. Απαιτείται σχέδιο, αποφασιστικότητα και ρήξεις με τα κακώς κείμενα του παρασιτικού και αντιπαραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθούσαμε τα τελευταία χρόνια.

Η θεαματική άνοδος των εξαγωγών μας πιστοποιεί την ύπαρξη υγιών, βιώσιμων, ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στη χώρα. Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, οι επιχειρήσεις αυτές χαράσσουν την αφετηρία για να χτίσουμε μια οικονομία ευέλικτη, προσαρμοστική, παραγωγική, εξωστρεφή και λειτουργούν ως θετικά παραδείγματα για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.»

Δεξί Εξτρέμ:

Έχουμε επανειλημμένα αναφέρει ότι:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiE8h_dVvodu3kx687skgaCeriNwfsn6__nO-ZltOvYexi_EPhSVxCH_kbLG9L76GWvLo788WDIg8tp7frxkZDmba7079txyglhdP4MRLAg65-Kj1ocRU76-FPmgx7W18tmZBQDjMz7gWsl/s400/%25CE%25A7%25CE%25A1%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A7%25CE%259F%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2597%25CE%25A3.jpgη όποια αύξηση εξαγωγών δεν σημαίνει αύξηση παραγωγής και νέες δουλειές... άρα είναι άνευ σημασίας. Η αύξηση εξαγωγών οφείλεται σε δύο λόγους άσχετους με την πολιτική ΠΑΣΟΚ και συγκυριακούς:

1. Επειδή μειώθηκε η εσωτερική κατανάλωση, περισσεύουν προϊόντα τα οποία εξάγονται στο εξωτερικό απ' όπου ούτως ή άλλως υπήρχε ζήτηση την οποία δεν μπορούσαμε να την ικανοποιήσουμε είτε λόγω υψηλών τιμών που θέλαμε είτε λόγω χαμηλής παραγωγής. Άρα η αύξηση εξαγωγών δεν συνοδεύεται από αύξηση παραγωγής και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πρόκειται ουσιαστικά για αναδιανομή των αποδεκτών ελληνικών προϊόντων και είναι μια τρύπα στο νερό

2. Η Ελλάδα δεν εξάγει τεχνολογία ούτε έχει βιομηχανία. Το 80% των εξαγωγών μας είναι αγροτικά προϊόντα, αλουμίνιο και πετρελαιοειδή που παράγονται στα διυλιστήρια από αργό πετρέλαιο. Όπως έχει παραδεχθεί και η Κυβέρνηση και έχουμε γράψει και παλαιότερα "η αύξηση των εξαγωγών οφείλεται στην αύξηση εξαγωγής αλουμινίου και πετρελαιοειδών". Τα πετρελαιοειδή έχουν χαμηλή μεταποιητική αξία άρα η όποια αύξησή τους αφήνει μικρό όφελος. Αντίθετα η τιμή του αλουμινίου, όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες, αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο πάνω από 20%!!!

Καταλάβατε τώρα για ποια "αύξηση εξαγωγών" μιλάνε; Αυτή που παραδέχθηκε και η ΕΛΣΤΑΤ πριν λίγες μέρες:

Αύξηση του τζίρου και όχι αύξηση της ποσότητας!!

Αύξηση των κερδών των βιομηχανιών και όχι αύξηση παραγωγής και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Αυτά για να μη μας περνάει για μαλάκες ένας βλάκας!!!