26 Μαΐου 2011

Ένταση στις σχέσεις του Συνασπισμού με την κυβέρνηση και την Προεδρία για την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα μεταξύ του Συνασπισμού, της κυβέρνησης και της προεδρίας της Δημοκρατίας, με επίκεντρο την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία για την πρωτοβουλία του κ. Παπούλια να συγκαλέσει τη σύσκεψη, συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε με συνεργάτη του πρωθυπουργού προκειμένου να επιβεβαιώσει τη εν λόγω πληροφορία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμψαν στην προεδρία της Δημοκρατίας και πράγματι λίγο μετά υπήρξε επικοινωνία της προεδρίας με το γραφείο του κ. Τσίπρα και έγινε η πρόσκληση για την αυριανή συνάντηση.

Από τον Συνασπισμό ζητήθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και η απάντηση της προεδρίας ήταν ότι θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία.

Έπειτα από διαβούλευση του κ. Τσίπρα με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επικοινώνησε με τον κ. Παπούλια και στη σύντομη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη "η Προεδρία της Δημοκρατίας να προστατευθεί και να μη γίνει μέρος σχεδιασμών και κομματικών σκοπιμοτήτων", ενώ σημείωσε και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις της ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι το θέμα αυτό.

Πηγές του Συνασπισμού κατηγορούσαν την κυβέρνηση για "ρεσιτάλ ανευθυνότητας" σχετικά με τον όλο χειρισμό του θέματος. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις και την περαιτέρω στάση του κόμματος.