07 Μαΐου 2011

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ: «Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ»

http://www.supermpala.com/wp-content/uploads/2011/04/psomiadis-150x150.jpghttp://www.nea-epohi.gr/main/sites/default/files/neaepohi/2011/martios/aprilios/29411.hraklis.jpgΤο παρών και στη συγκέντρωση της διοίκησης της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ηρακλή σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, στηρίζοντας τον αγώνα του Ηρακλή κατά της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ και της διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είμαι εδώ και στηρίζω τον αγώνα του Ηρακλή, όπως έκανα πάντα, και όπως κάνω με όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης σε δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από τη συγκέντρωση, όπου υπέγραψε το ψήφισμα συμπαράστασης στον Ηρακλή.

Παίρνοντας το λόγο, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι δεν έχει το δικαίωμα να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του Ηρακλή ωστόσο έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της διοίκησης, στην περίπτωση που σχηματιστεί διευρυμένη επιτροπή για το θέμα του Ηρακλή.

Ο κ. Ψωμιάδης ανακοίνωσε τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα στις 10 το πρωί στην Αποθήκη Δ’ του Λιμανιού, με μοναδικό θέμα τον Ηρακλή, αλλά και τη συμμετοχή του στη μεγάλη συγκέντρωση των Ηρακλειδέων την Τρίτη στην Αριστοτέλους.

Μεταφέροντας το κοινό αίσθημα, μίλησε για απόφαση με πολλά ερωτηματικά, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΠΟ για τη μη αδειοδότηση του Ηρακλή. «Οι αθλητικές λύσεις δίνονται στα γήπεδα και όχι στα γραφεία» δήλωσε. Με πρόφαση το αυτοδιοίκητο δεν τόλμησε η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια να πάρει πολιτικές αποφάσεις, είπε, γιατί το θέμα του Ηρακλή είναι και πολιτικό καθώς αφορά ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Τόνισε δε ότι πρέπει η εξαγγελία του πρωθυπουργού για διαφάνεια και διαύγεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο να εφαρμοστεί από τώρα και όχι μόνο στο μέλλον με το άνοιγμα των φακέλων όλων των ομάδων.

Επισήμανε ότι πέρυσι υπήρχε συνεχής ενημέρωση από τις διοικήσεις πριν την τελική απόφαση, ενώ φέτος κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν ζητήθηκε βοήθεια. Κάλεσε την ΕΠΟ να πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη τη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα ακούστηκαν για Σκόπια και Κεμάλ Ατατούρκ.

Τέλος, προέτρεψε για μία ακόμη φορά να αποφευχθούν οι καταστροφές στην πόλη καθώς τέτοιες συμπεριφορές αφενός δεν αρμόζουν στην ιστορία του Ηρακλή και αφετέρου στον αγώνα αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση όλης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.