31 Μαΐου 2011

Διαψεύδουν οι Αυστριακοί όπως ο Γιούνκερ τις προάλλες ;) ότι η αυριανή έκτακτη Συνόδος υφ. Οικονομικών της Ευρωζώνης αφορά το χρέος της Ελλάδας

Το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε σήμερα, είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για δήθεν πραγματοποίηση αύριο Τετάρτη στην αυστριακή πρωτεύουσα, Συνόδου των υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για συζήτηση του ελληνικού χρέους. Να θυμίσουμε απλά ότι και τη συνάντηση προ εβδομάδων στο Λουξεμβούργο της διέψευδαν όλοι μέχρι που ο Γιούνκερ παραδέχθηκε πριν μερικές μέρες ότι αφορούσε την Ελλάδα.

Όπως τονιζόταν, πρόκειται για εδώ και πολύ καιρό προγραμματισμένη, "συνάντηση ρουτίνας" της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών, σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων. Η επιλογή της Βιένης για την πραγματοποίησή της, οφείλεται στο γεγονός ότι η Αυστρία προήδρευε πέρσι αυτής της Επιτροπής.

Η Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών είναι κοινοτικό όργανο, το οποίο με την έναρξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης αντικατέστησε την προηγούμενη Νομισματική Επιτροπή, και σε αυτή οι χώρες-μέλη εκπροσωπούνται σε υπηρεσιακό επίπεδο με δύο μέλη, όπως με δύο μέλη εκπροσωπούνται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, ενώ στις δικαιοδοσίες της περιλαμβάνεται η παρακολούθηση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης των χωρών-μελών.