12 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις αγοράς για ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ ΕΣΠ

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/04/antonis-samaras-zappeio-416x300.jpgΤα μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με την εκτίμηση της αγοράς. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Π. Καλλίρης υπογράμμισε ότι «σηματοδοτούν μια νέα σχέση κράτους και πολίτη, θέτουν σε στέρεη βάση το θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας και έχουν ως προϋπόθεση την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του υφιστάμενου μνημονίου».

Απλά και εφαρμόσιμα, χαρακτήρισε τα μέτρα που θα δώσουν διέξοδο στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος.

«Το ΕΒΕΑ συμφωνεί απόλυτα και επικροτεί τις προτάσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, για τα μέτρα πάταξης του παραεμπορίου και για τη στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας» δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται συναίνεση και συλλογική δράση και πρωτοβουλία διαλόγου θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση.

Για κοστολογημένες ρεαλιστικές λύσεις που καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμα βήματα που οδηγούν στην υπέρβαση της ύφεσης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης.

«Το κεντρικό πλαίσιο της παρουσίασης στο «Ζάππειο ΙΙ» εντοπίζει παραλείψεις και αδικίες, προσεγγίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας, επικαιροποιεί θέσεις και περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης για τους πληγωμένους του μνημονίου, προτείνει εφικτές λύσεις, ενώ προσπαθεί να περάσει μηνύματα ελπίδας στην κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει ότι ''η επικαιροποίηση της οικονομίας, βάσει των εξαγγελιών του κ. Α. Σαμαρά, σαφέστατα αποτελεί μια ρεαλιστική πρόταση, που αγγίζει σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου του Πειραιά, τα οποία προσεγγίστηκαν με πραγματικό και σύγχρονο τρόπο.

Οι έμποροι του Πειραιά σημειώνουν ότι στην παρούσα περίοδο οι εκλογές δεν βοηθούν κανένα και ότι είναι αναγκαίο οι οικονομικές προτάσεις να μελετηθούν και να αξιολογηθούν προσεκτικά από τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες.