18 Μαΐου 2011

Μηταράκης: "Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με τη συνταγή, όχι με τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης"

http://www.politis-gr.com/wp-content/woo_custom/1522-mhthrakhs.jpg«Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με τη συνταγή, όχι με τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας, της Νέας Δημοκρατίας, σε ομιλία του στο συνέδριο του Εκόνομιστ.

«Χρειάζονται τομές που δεν γίνονται. Τα ταμειακά μέτρα προκαλούν ασφυξία στην αγορά, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να μην επιτυγχάνει τους στόχους που έθεσε», πρόσθεσε ο κ.Μηταράκης, σημειώνοντας ότι «έχουμε χάσει χρόνο ως προς την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

«Η σημερινή συζήτηση για συναίνεση αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα του προγράμματος και την αμφιβολία για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος τη ΝΔ, στο Ζάππειο, για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Εμείς δίνουμε έμφαση στον ιδιωτικό τομέα. Με γενναίες φορολογικές αλλαγές, μειώνοντας άμεσα τον φόρο νομικών προσώπων στο 15% και των μερισμάτων, επίσης στο 15%. Παράλληλα κωδικοποιώντας και απλοποιώντας τη φορολογική νομοθεσία», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης.