06 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση προσδοκά "σύντομα να φθηνύνει η βενζίνη στα πρατήρια"... η αμερικάνικη εννοείται γιατί η ελληνική το ΣΚ πάει Πάρο...

http://2.bp.blogspot.com/_CdwoRXoe31w/TEfixc7vHrI/AAAAAAAAAIs/e63BsFryx8U/s1600/benzin_ap_THOMAS-KIENZLE20080214190847.jpgΗ κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει βεβαία ότι η σημαντική πτώση στην τιμή της άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου (σ.σ: χθες Πέμπτη τη νύκτα αυτή ήταν μειωμένη κατά 9,17 δολάρια το βαρέλι, στα 100,07 δολάρια) θα αντανακλαστεί άμεσα στη λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης στα πρατήρια. Αυτό δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η μέριμνα της "ειδικής δύναμης επιθεωρητών" του υπουργού της Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, είναι, η σημαντική μείωση στην τιμή της άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου "πολύ γρήγορα να φθάσει και στον καταναλωτή της βενζίνης" για αυτοκίνηση.

Είναι παρατηρημένο ότι οι μειώσεις στις τιμές των λοιπών βασικών αγαθών, που η αξία τους συνδιαμορφώνεται βάσει της τιμής των καυσίμων, επέρχονται σε χρόνο μεταγενέστερο της διαμόρφωσης σε κατώτερο επίπεδο της λιανικής τιμής της βενζίνης, επειδή έχει υποχωρήσει αισθητά η τιμή άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου.

Με τις διαδοχικές μειώσεις τιμών πολλών βασικών αγαθών αναμένεται να επιβραδυνθεί ο ρυθμός του πληθωρισμού εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.