07 Μαΐου 2011

Οι Φινλανδοί τίθενται υπέρ της συμμετοχής της χώρας τους στα σχέδια οικονομικής στήριξης χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

http://7million7years.com/wp-content/uploads/2010/02/Finland.jpgΑν τα πράγματα ήταν ανάποδα και εμείς είμασταν στη θέση τους, εννοείται πως θα είμασταν αντίθετοι στη βοήθεια... τέτοιος λαός είμαστε

Οι Φινλανδοί θα υποστήριζαν τη συμμετοχή της χώρας τους στα σχέδια οικονομικής στήριξης χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως η Πορτογαλία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, την ώρα που το κοινοβούλιο της χώρας δεν έχει αποφασίσει ποια στάση θα κρατήσει στο θέμα.

Σχόλια αξιωματούχων και ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί ότι τα μέλη του κοινοβουλίου είναι διχασμένα στο θέμα της παροχής βοήθειας στην Πορτογαλία.

Πάντως σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Iltalehti, το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιθυμεί η Φινλανδία να βοηθά τις χώρες που είναι αντιμέτωπες με την οικονομική κρίση, ενώ το 39% ήταν κατά. Περίπου 13% ήταν αναποφάσιστοι.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 5 έως τις 6 Μαΐου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πριν τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες οι Αληθινοί Φινλανδοί, που δεν εγκρίνουν το πακέτο στήριξης της Πορτογαλίας, σημείωσαν μεγάλη άνοδο, μία δημοσκόπηση είχε δείξει ότι το 59% των Φινλανδών ήταν αντίθετο στην παροχή βοήθειας και μόνο το 31% ήταν υπέρ.