09 Μαΐου 2011

«Πλούσιο υλικό» περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση του μακελειού στου Ρέντη

http://cov.pulse.gr/pr/prosagoges_makeleio_renti_1439216_b.jpgΕπιχειρηματίας, ιδιοκτήτης αντιπροσωπίας αυτοκινήτων, είναι ο άνθρωπος που ειδοποίησε γιατρό για να περιθάλψει τον έναν από τους τέσσερις ληστές, μετά τη συμπλοκή στου Ρέντη, που στάθηκε μοιραία για τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας (καταθέσεις και άλλα), που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση, στην οποία είναι κατηγορούμενα 12 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, ενώ καταζητείται ένας από τους επιβαίνοντες στο τζιπ, το οποίο καταδικιώκετο από τους άτυχους αστυνομικούς. Από κατάθεση, μάλιστα, ενός εκ των κατηγορουμένων, προκύπτει ότι ο επιχειρηματίας πήγε με τον γατρό στο σπίτι του βασικού κατηγορούμενου στην Βαρυμπόμπη για να περιθάλψει τον τραυματία, ο οποίος ακολούθως φυγαδεύτηκε στη Ρωσία».

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρέθηκε στο επίμαχο σημείο τον περασμένο Μάρτιο, έχει καταθέσει ότι χωρίς καμία επιφύλαξη αναγνωρίζει στο πρόσωπο του βασικού κατηγορούμενου τον έναν από τους δύο δράστες της δολοφονίας των συναδέλφων του, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι είναι αυτός, που πυροβόλησε με το καλάσνικοφ και καθόταν πίσω από τη θέση του οδηγού στο τζιπ.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, επίσης, προκύπτει πως τα μέλη της ομάδας, που φαίνεται να δραστηριοποιείται κυρίως στις ληστείες και το εμπόριο ναρκωτικών, είχαν ανάμειξη στην υπόθεση των εκβιαστών του Πειραιά, που πρόσφατα εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία. Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ δύο εμπλεκομένων, ο ένας προειδοποιεί τον άλλον να «έχει το νου του», γιατί η αστυνομία έχει «μαζέψει πολύ κόσμο», έχει βρει τηλέφωνα και «μπορεί να σας τραβήξουνε για τίποτα ανακρίσεις».

Ένας από τους δύο τσιλιαδόρους της ληστείας στο Μενίδι, άνδρας, ο οποίος μετά το μακελειό πήγε να πάρει τους τέσσερις από του Ρέντη και να τους μεταφέρει στο σπίτι του βασικού κατηγορούμενου, στη Βαρυμπόμπη, υποστηρίζει στην προανακριτική απολογία ότι μετά τη ληστεία «οι τέσσερίς τους έφυγαν με το τζιπ και εγώ με τη BMW πήρα τον Δ., αλλά δεν ακολουθήσαμε τους άλλους με το τζιπ. Μετά από λίγη ώρα, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο, με πήρε τηλέφωνο ο Β. και μου είπε πως "υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, έλα στη λαχαναγορά του Ρέντη". Εκεί, σε κάποιο στενό, μού είπε ο Β. ότι σταμάτησαν το αυτοκίνητο, τους την έπεσαν μηχανές της Αστυνομίας και ο Α. τους έριξε με το καλάσνικοφ, χτύπησε αστυνομικούς και αυτοί κατάφεραν κι έφυγαν… Τον μήνα μετά τη δολοφονία, ο Β. και o A. έδιωξαν τον "χοντρό" στη Ρωσία και συνεννοήθηκαν ότι άμα τους έπιανε η Αστυνομία θα τα έπαιρνε όλα πάνω του ο A. και θα έλεγε ότι αυτός σκότωσε τους αστυνομικούς. Θέλω να σας πω ότι τον Β. και τον A. τους φοβάμαι πάρα πολύ και γι αυτό τον λόγο δεν πήγα στην Αστυνομία για να πω τι είχε γίνει. Φοβάμαι για τη ζωή τη δικιά μου και της οικογένειάς μου γιατί αυτοί οι δύο είναι επικίνδυνοι…».

Οι δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο στην ανακρίτρια, ενώ δύο συγκατηγορούμενοί τους απολογήθηκαν σήμερα για πλημμεληματικές παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και αφέθηκαν ελεύθεροι.