11 Μαΐου 2011

Έξαλλος ο Σόιμπλε με τις «ψεύτικες» διαβεβαιώσεις των ΠΑΣΟΚων

Description: http://img.protothema.gr/B230D746343F89ED3FC63AA22F368D30.jpgΣτη μυστική σύσκεψη του Λουξεμβούργου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατάφερε να εξοργίσει τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε τέτοιο βαθμό που, αν αυτός στεκόταν στα πόδια του, «σίγουρα θα τον πέταγε έξω», όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο γερμανός υπουργός απευθυνόμενος προς τον κ. Παπακωνσταντίνου του είπε σε έντονο ύφος: «Μας δίνεις συνεχώς ψεύτικες διαβεβαιώσεις». Από την πλευρά του ο έλληνας υπουργός φέρεται να ζήτησε περισσότερο χρόνο, την ώρα που δεχόταν τα πυρά του κ. Σόιμπλε επειδή δεν προχωρά «σε περικοπές επιδομάτων και κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών».

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να μπλοφάρει και να τα βάλει με τους Γερμανούς, αυτοί όμως τον πρόλαβαν, «διέγνωσαν» την μπλόφα του και αντέδρασαν με το δημοσίευμα του Spiegel. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πηγές περιέγραψαν το θρίλερ της περασμένης Παρασκευής ως εξής: «Σας ρεζίλεψαν. Προσπαθήσατε αρχικά να μπλοφάρετε ότι θα επιστρέψετε στη δραχμή και μετά η Καγκελαρία, με μια κίνηση τακτικής, έκανε τη διαρροή, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα εκβιάζει την ευρωζώνη. Βρεθήκατε στη θέση να διαψεύδετε τους πάντες...».

Πηγή Ελευθεροτυπία