07 Μαΐου 2011

Αυτοί είμαστε γι αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά!

Θαυμάστε τα κατορθώματα τον Ελληναράδων της μητέρας πατρίδας μας,δεν έφτανε που τόσα χρόνια οι ομογενείς συντηρούσαν γονείς και αδέλφια που από το υστέρημα τους έστελναν τα χρήματα στην Ελλάδα,οι αχάριστοι συγγενείς που επί χρόνια εκμεταλλεύονταν χωρίς ενοίκιο της περιουσίες μας και έπαιρναν πριμοδοτήσεις από την E.E χωρίς να πουν ούτε ένα ευχαριστώ στο τέλος καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη και μας άρπαξαν τα σπίτια και τα κτήματα μας και από πάνω μας ζητούν να βοηθήσουμε για μια ακόμη φορά για τα οικονομικά προβλήματα που έχει η Ελλάδα:

«Αρπάζουν» κτήματα συμπαροίκων

Σε «γάγγραινα» έχει εξελιχθεί το φαινόμενο της καταπάτησης κτημάτων Ελλήνων της Αυστραλίας από συγγενείς τους και... ξένους στην Ελλάδα και την Κύπρο που με διάφορες μεθόδους βρίσκουν τρόπους να αφαιρούν ξένες περιουσίες.

Μετά την περίπτωση της οικογένειας Χαραλάμπους από την Κύπρο, την οποία έφερε στη δημοσιότητα ο «Νέος Κόσμος» (προσπαθούν να τους αρπάξουν τεράστια έκταση και βρίσκονται στα δικαστήρια), είχαμε και άλλες καταγγελίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιώργου Αθανασίου από τη Ρόδο.
Ο ίδιος μας έφερε μια τοπική εφημερίδα, όπου σημειώνεται ότι στην περιοχή της Αρχίπολης Ρόδου, απ' όπου κατάγονται αρκετοί που ζουν στο εξωτερικό, καθώς επιστρέφουν για διακοπές, βρίσκονται προ οδυνηρής έκπληξης καταπατήσεων περιουσιών, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη.
Με διάφορα τεχνάσματα, τοποθετούν κατεστραμμένα αυτοκίνητα ή φυτεύουν αμπέλια ανάμεσα σε ελαιώνες των νόμιμων ιδιοκτητών και προχωρούν σε χρησικτησίες, εκτός αν προλάβει και το αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Μια τέτοια υπόθεση εκδικάστηκε πριν ένα χρόνο στη Ρόδο.

Ο κ. Αθανασίου, ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου 6,5 στρεμμάτων ιδιοκτήτης, ερχόμενος πήγε στη Ρόδο από την Αυστραλία να περάσει λίγες μέρες διακοπών και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν φυτέψει τα γνωστά... αμπελάκια για να ιδιοποιηθούν την περιουσία του.

Ευτυχώς, έγκαιρα ο νόμιμος κάτοχος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, για να βρει το δίκαιο του.

Όμως, αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τη διεξαγωγή της δίκης, απόφαση δεν έχει εκδοθεί και ο συμπάροικος ανησυχεί…

«Το κτήμα ήταν στο Κτηματολόγιο, υπάρχει τίτλος στο όνομά μας και οι μάρτυρες κατέθεσαν υπέρ μας. Όλα τα στοιχεία ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Όμως αυτοί που διεκδικούν την έκταση πήραν ασφαλιστικά μέτρα και μας εμποδίζουν να περιφράξουμε την έκταση έως ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Αθανασίου.

Ο ίδιος λέει ότι ακόμα και η καταχώρηση στο Κτηματολόγιο δεν εξασφαλίζει πολλές περιουσίες.

«Και καλά, εγώ πήγα στην Ελλάδα, είδα την καταπάτηση έγκαιρα, ενήργησα και ίσως σώσω την περιουσία μου» είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Άλλοι συμπάροικοι που δεν πάνε συχνά στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται την κλοπή που γίνεται στις περιουσίες τους και υφίστανται τις συνέπειες από τις καταπατήσεις. Να επαγρυπνούν».

http://neoskosmos.com/news/el/node/14224