28 Μαΐου 2011

Γιατί έδιωξαν τους Κινέζους; Γιατί σταμάτησαν τους αγωγούς;

του Δημήτρη Ρίζου

ΓΙΑ να μην ασχολούμαστε συνεχώς με την κρίση και τη μιζέρια, σήμερα θα πιάσουμε δυο άλλες πλευρές της σημερινής πραγματικότητας…
Η μία, η πιο χαρούμενη και αισιόδοξη, είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ μας…
…Η μεγαλύτερη και πιο προσοδοφόρα ελληνική «βιομηχανία», ο Τουρισμός μας, όχι μόνο πάει πολύ καλά, αλλά βρίσκεται σε εκρηκτική, προς τα πάνω, κατάσταση!..

Η Ρόδος βουλιάζει από ξένους τουρίστες!.. Η Κρήτη το ίδιο… Το Κέντρο της Αθήνας κατακλύζεται από τουρίστες!..
Κυριαρχούν οι Κινέζοι αλλά και οι Ρώσοι… Οπου Κίνα και Ρωσία, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των πληθυσμών τους, αποτελούν αστείρευτες τουριστικές πηγές για την Ελλάδα!..
…Και το πολύτιμο συνάλλαγμά τους αποτελεί οξυγόνο για τη χειμαζόμενη Ελληνική Οικονομία!..

ΠΡΙΝ σας θυμίσω την άλλη πλευρά με την οποία θα ασχοληθώ στο σημερινό άρθρο, σας θυμίζω την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της κινεζικής ηγεσίας πριν από δύο χρόνια. Που ήλθε στη χώρα μας με διαθέσεις μεγάλων επενδύσεων. (Στον ΟΛΠ, στα χρεοκοπημένα Ναυπηγεία, στον ΟΣΕ κ.λπ.).
Για λόγους αντιπολιτευτικούς και λαϊκίστικους και μόνο, ο Γ. Παπανδρέου και το κόμμα του (Αντιπολίτευση τότε), επιστρατεύοντας και τους κομματικούς εργατοπατέρες τους, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διώξουν τους επενδυτές!!!
…Σήμερα όμως ως κυβέρνηση τους εκλιπαρούν!..

ΑΠΟ τα πιο σημαντικά πεπραγμένα από ελληνική κυβέρνηση ήταν το μεγαλόπνοο έργο από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή με τους τεράστιους αγωγούς:
Τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης!..
…Και τον επίσης γιγάντιο αγωγό φυσικού αερίου!..
Είναι απίστευτο αλλά, με διαφαινόμενο αμερικανικό δάκτυλο, ο Γ. Παπανδρέου κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ματαιώσει τις σωτήριες για την Ελλάδα αυτές επενδύσεις!..
Και ακινητοποίησε κάθε έργο για πολλούς μήνες!..
(Αν αυτά δεν είναι εγκλήματα, τότε ποια είναι;).

ΠΗΓΗ http://www.adesmeytos.gr

http://citizengr.wordpress.com/2011/05/27/7055/