09 Μαΐου 2011

Λοβέρδος: "Να ψηφιστεί από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία το επικαιροποιημένο μνημόνιο"... για να τα φορτώσουμε στη ΝΔ

http://www.soccerplus.gr/sites/default/files/imagecache/article/2011/2/lover.jpgΝα ψηφιστεί από διερυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία το επικαιροποιημένο μνημόνιο, εισηγείται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στην οποία πρότεινε ακόμη να υπογράφονται εφεξής τα οικονομικά νομοσχέδια από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

"Για να σταλεί το απαραίτητο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου, με τις πολιτικές που προαναφέρθηκαν, να ψηφιστεί μέσα από δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας και που για την ψήφιση του, όμως, θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία. Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική -τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται-, αλλά τη διευρυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου", ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

"Αυτό", υποστήριξε, "επιβάλλει το συμφέρον της χώρας, αυτό θα αποτελέσει την πιο βροντερή απάντηση όλων μας, πως οι Έλληνες και οι Έλληνιδες παλεύουν να ξεπεράσουν τις δραματικές αυτές περιστάσεις και πως οι προσπάθειες τους δεν περιορίζονται από κομματικές αγκυλώσεις και από τη ζημιογόνα πόλωση που χαρακτηρίζει εδώ και πολλές δεκαετίες το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Όποιος αντιλαμβάνεται την τραγικότητα των περιστάσεων, δεν μπορεί παρά να συμφωνεί με την ανάγκη να σφυρηλατηθεί η ενότητα όλων των δυνάμεων της πατρίδας".