07 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση EUROGROUP για τη χθεσινη συνάντηση που έκρυψε το ΠΑΣΟΚ

Στον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γουνκέρ και στην υπουργό οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ αποδίδει την πρωτοβουλία της χθεσινής συνάντησης στο Λουξεμβούργο, ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σήμερα.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Προέδρου του Eurogroup είναι το εξής:

«Σε συνέχεια της ετήσιας συνάντησης στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Απρίλιο, η υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η χώρα της οποίας κατείχε την προεδρία του G20 και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αποφάσισαν να συγκαλέσουν άτυπη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το G20. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαίου το απόγευμα στο Λουξεμβούργο.

Κατά τη σύνοδο του G20 στην Ουάσιγκτον, η Ελλάδα υπήρξε αντικείμενο διεξοδικών συζητήσεων και γι' αυτό, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζ. Γιουνκέρ αποφάσισε να προσκαλέσει στη χθεσινή συνάντηση και τον υπουργό οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς για τη σημερινή κατάσταση.»