26 Μαΐου 2011

Ενδιαφέρον της Fraport (αεροδρόμιο Φρανκφούρτης) για το Ελ. Βενιζέλος... αφού το ΠΑΣΟΚ το πουλάει κοψοχρονιά

http://usnetxxx.com/VA/VA/images/images87/gekas-eintracht_56885.jpgΔεν πέρασαν λίγες μέρες από την ανακοίνωση ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Αθηνών και η Fraport, η μεγαλύτερη εταιρία του είδους στον κόσμο, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Η Fraport (χορηγός της Eintracht Frankfurt) είναι η εταιρία που εκτός από το μητρικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης διαχειρίζεται άλλα 12 αεροδρόμια σ' όλο τον κόσμο και μεταξύ αυτών του Καϊρου, Ντακάρ, Δελχί, Λίμα και Αγ. Πετρούπολη.

"Αν η Ελλάδα ιδιωτικοποιήσει αεροδρόμια και βέβαια θα ενδιαφερθούμε. Για να πούμε όμως κάτι πιο συγκεκριμένο πρέπει να ξέρουμε τις προϋποθέσεις" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Stefan Schulte στη "Handelsblatt".

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανήκει κατά 55% στο Ελληνικό Κράτος και κατά 40% στη Hochtief. Η γερμανική εταιρία κοιτάζει και σε άλλες ηπείρους για επενδύσεις. "Αυτή την περίοδο μας ενδιαφέρει η Βραζιλία" είπε ο Schulte στην εφημερίδα. Στη Βραζιλία βρίσκονται τα αεροδρόμια της Μπραζίλα και του Σάο Πάολο υπό ιδιωτικοποίηση, ενώ η εταιρία ενδιαφέρεται και για αεροδρόμια στο Πουέρτο Ρίκο, την Κίνα και την Ευρώπη."Η Αθήνα, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, αλλά και κάποια αεροδρόμια στην Αγγλία θα μας ενδιέφεραν σίγουρα"είπε ο Schulte.

spiegel.de