20 Μαΐου 2011

Kατατέθηκε η εγγύηση για τον Στρος-Καν, αλλά δεν έχει που να μείνει και δεν μπορεί να αποφυλακισεί

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/panorama/2011/KW20/strauss_kahn/strauss_kahn_14_maxsize_735_490.jpgΟι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος-Καν κατέθεσαν, ήδη, εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά και εγγυητική επιστολή 5 εκατομμυρίων, όμως δήλωσαν στο δικαστήριο ότι "θα πρέπει να επιλυθούν και άλλα ζητήματα", προτού αποφυλακιστεί ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

Με βάση τους όρους, που έθεσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Όμπας, ο Στρος-Καν θα πρέπει να μείνει σε κάποιο σπίτι, να παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από κάμερες και να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι.

--"Κανείς δεν θα αποφυλακιστεί, μέχρι να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις", είπε ο δικαστής στους συνηγόρους μιας και το συγκρότημα κατοικιών Bristol Plaza ακύρωσε την συμφωνία με την σύζυγό του και έτσι ο Στρος ΚΑν δεν έχει που να μείνει!!

Οι δικηγόροι του Στρος-Καν και οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 21:30 απόψε (ώρα Ελλάδας) όπου θα γίνει πρόταση από την εταιρεία Stroz Friedberg που ανέλαβε την ασφάλεια του να μείνει στα γραφεία της (32 Avenue of the Americas) στο Μανχάταν.