02 Μαΐου 2011

Έτοιμοι να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ζωντανό ήσαν οι Αμερικάνοι... αλλά τους γλύστρισε η σκανδάλη-Επιβεβαίωσε την ταυτότητά του το test DNA

http://www.navy.org/images/US_Navy_SEALs_in_from_water.jpgΗ μονάδα των αμερικανών κομάντο που επιχείρησε την επιδρομή κατά της έπαυλης στο Πακιστάν, στην οποία είχε καταφύγει ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν «έτοιμη» να τον συλλάβει ζωντανό σε περίπτωση που αυτός δεχόταν να παραδοθεί, εκμυστηρεύθηκε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν συνέλαβαν κανέναν αιχμάλωτο» κατά την επιχείρησή τους στην πακιστανική έπαυλη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Όπως δήλωσε οι μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν πλήθος υλικού που συνελέγη από την έπαυλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η εισβολή.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ δεν ειδοποίησαν κανέναν από τους εταίρους τους για το πού βρισκόταν το κρησφύγετο του Ομπάμα πριν την επιχείρηση, που κατέληξε στην εξόντωσή του, και όπως φαίνεται το Πακιστάν αγνοούσε πού βρισκόταν η τοποθεσία αυτή.

"Η επιχείρηση αυτή ήταν μονομερώς αμερικανική. Δεν είχαμε ειδοποιήσει εκ των προτέρων κανέναν από τους εταίρους μας στη μάχη κατά τη τρομοκρατίας", τόνισε.

Ανώτερο στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επίσης μη θέλοντας να κατονομαστεί, είχε δηλώσει επίσης πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι Πακιστανοί γνώριζαν πως ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν στο συγκρότημα του Αμποταμπάντ.

Τα τεστ του DNA στο σώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν έδειξαν μια σχεδόν κατά 100% ταύτιση με τους συγγενείς του

Τα τεστ του DNA στο σώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν έδειξαν μια σχεδόν κατά 100% ταύτιση με τους συγγενείς του, και μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η σύζυγός του, προσδιόρισε την ταυτότητα του κατονομάζοντάς τον, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανεξετάζουν τώρα μια μεγάλη κρύπτη με υλικά που κατασχέθηκαν στο κτιριακό συγκρότημα στο Πακιστάν, όπου οι δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν τον Μπιν Λάναεν, δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμία στους δημοσιογράφους.

"Αυτά τα υλικά εξετάζονται και αναλύονται τώρα από μια ειδική ομάδα εργασίας η οποία σχηματίστηκε στην CIA...λαμβανομένου υπόψη του όγκου των υλικών που συλλέχθηκαν στο χώρο όπου έγινε η επιδρομή", σημείωσε ο αξιωματούχος.