02 Ιουνίου 2011

16 οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ που απειλούν να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο-Υπάρχουν κι άλλοι αλλά φοβούνται να βγούν μπροστά

Κείμενο με αίτημα τη σύγκληση κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων για να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα συνυπέγραψαν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σύγκληση κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων προκειμένου να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ζητούν με κείμενο που υπογράφουν, σύμφωνα με πληροφορίες, 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα αποσταλεί στην ηγεσία του Κινήματος και τον Πρωθυπουργό.

Από νωρίς που κυκλοφόρησε η σχετική πληροφορία, βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν θέτουν κανένα άλλο θέμα, όπως της αλλαγής κάποιων προβλέψεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Όπως εξήγησαν στους δημοσιογράφους αρκετοί από αυτούς, "αν στο κείμενο υπάρξει κάτι άλλο πέραν της σύγκλησης των οργάνων", οι ίδιοι δεν θα υπέγραφαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των βουλευτών υπήρξαν έντονες συζητήσεις για το περιεχόμενο του κειμένου και τελικά κατέληξαν να ζητήσουν τη σύγκληση των οργάνων, προκειμένου να γίνει διεξοδική συζήτηση, καθώς κάτι τέτοιο δεν έγινε πριν την ψήφιση του μνημονίου πριν από ένα χρόνο.

Οι βουλευτές, πέραν της ενημέρωσης, που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν, ζητούν να εκφράσουν και οι ίδιοι την άποψή τους και διατυπώνουν ενστάσεις για το ενδεχόμενο να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο "ΑΠΕ-ΜΠΕ" βουλευτής που υπογράφει το κείμενο, "δεν πάμε κόντρα σε τίποτα, ζητάμε διεξοδική συζήτηση".

Ωστόσο, άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία την πρωτοβουλία των συναδέλφων τους, αναφέροντας ότι "εμένα δεν θα τολμούσαν να μου φέρουν τέτοιο κείμενο να υπογράψω". Υπονοώντας ότι πίσω από την κίνηση αυτή υπάρχει κάποια ομαδοποίηση.

Χαρακτηριστικά επισήμαιναν ότι οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο, είχαν καταγραφεί παλαιότερα ως "σημιτικοί" ή "βενιζελικοί".