02 Ιουνίου 2011

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 30χρονος που είχε τραυματιστεί σε έργο της ΔΕΗ. Παραβάσεις της νομοθεσίας διαπίστωσαν οι επιθεωρητές εργασίας

Έχασε χθες τη μάχη με τη ζωή ο 30χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 19 Μαΐου, ύστερα από σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη στις Δάφνες Ηρακλείου Κρήτης, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να αντικαταστήσει μετασχηματιστή δικτύου που είχε παρουσιάσει βλάβη.

Ο Ιωάννης Βεργάκης, εκτελούσε εργασίες πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, όταν κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της διέλευσης μέσης τάσης πάνω από τον Μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα και να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και εν συνεχεία και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του να μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» όπου μετά την νοσηλεία του κατέληξε.

Ο άτυχος εργαζόμενος, εργαζόταν για λογαριασμό εργολάβου που είχε αναλάβει έργο της ΔΕΗ. Οι Τεχνικοί Επιθεωρητές του Τμήματος Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης Ηρακλείου, οι οποίοι μετέβησαν στις Δάφνες Ηρακλείου την ίδια μέρα του ατυχήματος διαπίστωσαν, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι από την εργατική νομοθεσία κανόνες ασφαλείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εξέφρασε τη θλίψη της για το περιστατικό, και διαβεβαιώνει ότι θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσει ενώ η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.