13 Ιουνίου 2011

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 8 εργαζόμενοι στο σταθμό της Φουκουσίμα έχουν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα ραδιενέργειας από το επιτρεπόμενο

Τουλάχιστον οκτώ εργαζόμενοι που κατέβαλλαν προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, έχουν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα ραδιενέργειας από το επιτρεπόμενο βάσει των επίσημων προδιαγραφών της ασφάλειας, ανακοίνωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Μετά τη βλάβη που προκλήθηκε στο σταθμό της Φουκουσίμα από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία, ραδιενεργές ουσίες διέρρευσαν στο περιβάλλον. Επίσης σημειώθηκε τήξη στους πυρήνες τριών εκ των έξι αντιδραστήρων του σταθμού μετά τις διακοπές στη λειτουργία των συστημάτων ψύξης τους. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το σταθμό.

Η εταιρεία TEPCO που διαχειρίζεται το σταθμό είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό ότι δύο υπάλληλοι είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα από το επιτρεπόμενο επίπεδα ραδιενέργειας.

Η έκθεση των άλλων έξι υπαλλήλων διαπιστώθηκε τώρα μετά την εξέταση σχεδόν 2.400 υπαλλήλων του σταθμού, διευκρίνισαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.