17 Ιουνίου 2011

Προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ σε βιβλίο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου;

Μια απίστευτη καταγγελία δημοσιεύει το esos.gr, η οποία αναφέρει πως το υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε βιβλίο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου αναφέρεται η φράση “Κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ....”.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, στο βιβλίο του Προγράμματος Μείζονος Επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το οποίο διανεμήθηκε, σ’ όλα τα επιμορφωτικά κέντρα αναφέρονται τα εξής:

1. Στο τόμο Α: Γενικό Μέρος , σελίδα 1 αναφέρει: « ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ…..»

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου των ασκάλων και νηπιαγωγών , της ΔΟΕ, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του «για την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας , όπως την χαρακτηρίζει, να συμπεριλάβει στο βιβλίο που διανεμήθηκε στο πρόγραμμα για τη Μείζονα επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, παράγραφο που αναφέρει: «Δημόσια Δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους. Κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ…».

«Η παιδεία είναι εθνική υπόθεση και δεν μπορεί να εντάσσεται στις λογικές της κομματικής προπαγάνδας» τονίζει η ΔΟΕ και καλεί την υπουργό Παιδείας να αποσύρει άμεσα το παραπάνω βιβλίο.