04 Ιουνίου 2011

Μαργαριτάρια από τις λαϊκές συνελεύσεις της κομμούνας του Συντάγματος

Από τα πρακτικά που κρατάει κάποιος αμόρφωτος:

Αχμέτ [Ο Άχμετ όπως λέει και τ' ονομά του είναι αυτόχθονας Έλληνας που διαμαρτύρεται αγανακτισμένος επειδή οι πατριώτες του πολιτικοί έφαγαν τα λεφτά του και της οικογένειάς του] - Γύρο [τι γύρο; μερίδα ή πίτα;] μας συμβαίνουν πολλά πράγματα , πώς θέλουν να λειτουργήσουμε στο δρόμο?

Ο Αριστοτέλης είπε ¨είμαστε πολιτικά όντα και οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά ¨ . Θέλουμε άμεση δημοκρατία με εναλλαγή ρόλων, όχι μόνο τον καημό μας να πούμε αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗ να κάνουμε [έτοιμος και να μας κυβερνήσει ο Αχμέτ].

Άλλος - Πάει να προκύψη [Γραμματική της δεκαετίας του 70 όταν η κατάληξη στα ρήματα γραφόταν ακόμα με -η] μια νέα πολιτική αντίθετα απο τους φασίστες και ρατσιστές [ατάκες ακομμάτιστες από αγανακτισμένο... κομμούνι] ας καταργήσουμε λοιπόν και εμείς τη σημαία μας [υποθέτω ότι δεν μιλάει για την ελληνική αλλά για την κόκκινη κομματική σημαία που κρατάει αλλά παροτρύνει τους άλλους να την καταργήσουν] και να κάνουμε μια ομάδα εργασίας ενάντια στο ρόλο τον δημοσιογράφων και της αντιπληροφόρησης ενάντια στα μέσα .

Αλί [κι άλλος αυτόχθονας αγανακτισμένος Έλληνας...] - Μας λένε ότι όλα καταρρέουν, χρεοκοπούμε όλα θα διαλυθούνε εμείς θα πρέπει να μείνουμε εδώ να είναι στοίχημα να μείνουμε εδώ [μην αγχώνεσαι μεγάλε... όποιος προσπαθήσει να σε διώξει θα έχει να κάνει με τον Ραγκούση]! Στην Αίγυπτο κάνουν εξέγερση και εμείς εδώ κάνουμε ψυχανάλυση για το πού πάμε , πού θα φτάσουμε. Θα πρέπει να μπεί ένα τέλος στο αντικαπιταλιστικό σύστημα [ρε μάλλον δικός μας είναι ο Αλί... ακροεξιός-φασίστας... αφού θέλει να βάλει τέλος στο ΑΝΤΙκαπιταλιστικό σύστημα μάλλον είναι υπερ του καπιταλιστικού συστήματος] και με οργάνωση να μείνουμε εδώ και αύριο και μεθαύριο να κάνουμε την πλατεία πλατεία δημιουργηκότητας .

Άλλος - Θέλω νάκούσω συγκεκριμένες ιδέες , π.χ να επιστραφο΄τν οι τόκοι των ασφαλιστικών ταμείων , έχουν χαντακώσει την κλωστοϋφαντουργία στη Βέροια τα έχουν κλέισει όλα ,να γίνουν καταλήψεις στα κλειστά εργοστάσια το θέμα της ανακύκλωσης δεν υπάρχει όφελος για τα απόβλητα αν δεν υπάρχει ο σώστος τρόπος ανακύκλωσης και οι εργαζόμενοι να πέρνουν επίδομα . Ανακύκλωση με συμμετοχή του δημοσίου [όσοι ανακυκλώνουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι...]. Κάτι καινούριο πάει να γεννηθεί μην αφήσουμε τη δικτατορία των συμβόλων να το διαλύσουν!

Άλλος - Ήμουν στη στη συνέλευση του Πολυτεχνίου είμαι συγκινημένος που είμαι εδώ.

Άλλος - Να φύγει ο Γιωργάκης και το σάπιο του σύστημα [ο μόνος σοβαρός εκεί μέσα :))]

- Να φύγει η χούντα του μνημονίου και το ΔΝΤ από τη χώρα και όλο τον κόσμο, ΔΕΝ πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ!

Άλλος - Χρειαζόμαστε οργάνωση camping κλπ. [ο λαός απαιτεί: πισίνα και αμμουδιά ΤΩΡΑ στο Σύνταγμα]

Άλλος - Χθες παρατηρήθηκαν άτομα ¨μαστουρωμένοι¨ ας ξενερώσουν και μετά ας έρθουν [ασχολίαστο]

Αποστόλης Κοκκινοπουλος [όνομα και πράμα όπως θα δείτε...] - Λεγόμενοι αντίπερη όχθη κατα Τριανταφυλλοπουλου και άλλον δημοσιογράφων . Την ομάδα ξίφους με τους κουκουλοφόρους [Τι λέει το άτομο;;;; Μάλλον αυτός είναι ο μαστουρωμένος για το οποίο μιλούσε ο προηγούμενος] . Οσο για την Αλεκα απ' όπου προέρχομαι την αποκηρύσω γιατί μου δημιουργεί άγχος [Μαστουρωμένος με φούντα ή κόκα; τι λέτε;]. Μπορεί να γίνει ταξικός , νάγιάσει το χέρι του Κουφοντίνα για αυτά που πρόλαβε να κάνει [ακομμάτιστος κι αυτός...].

Άλλος - Στην Ταχρίρ κατάφεραν κάτι μεγαλειώδες . Σχολές , γειτωνιές , χώρους εργασίας να κάνουμε ένα κίνημα -ξεσηκωμό με απεργία

http://real-democracy.gr/el/node/179