24 Ιουνίου 2011

Απεργία ΓΕΝΟΠ: Μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές σήμερα

http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2011/06/dei-apergies-diakopes-reymatos.jpgΜεγαλύτερες σε διάρκεια θα είναι σήμερα οι διακοπές ρεύματος καθώς η ΓΕΝΟΠ έθεσε το βράδυ εκτός λειτουργίας άλλες τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 750 μεγαβάτ. Έτσι οι περικοπές στην ηλεκτροδότηση αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί και θα συνεχιστούν ως τις 4 το απόγευμα.

Η ΓΕΝΟΠ σκλήρυνε τη στάση της μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Οι συνδικαλιστές ζητούν να μην προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, και έχουν κηρύξει απεργία από την περασμένη Δευτέρα, η οποία θα συνεχιστεί ως τις 30 Ιουνίου (οπότε ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο).

Εκτός από τις τρεις μονάδες που «έσβησαν» λόγω της απεργίας, άλλη μια ισχύος 270 μεγαβάτ τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, επιδεινώνοντας την κατάσταση στο ενεργειακό ισοζύγιο.

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων, ανελκυστήρων κλπ, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Διακοπές ρεύματος θα γίνουν επίσης στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).