13 Ιουνίου 2011

Πρωταθλητές του ΝΒΑ οι Ντάλλας-Επιτέλους πρωτάθλημα για Νοβίτσκι-Πέτζα!

http://nba.24media.kunder.linpro.no/incoming/article1103879.ece/ALTERNATES/w700/Mavericks.jpgΟι Dallas Mavericks έφεραν εις πέρας την αποστολή τους που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού κέρδισαν στο 6ο παιχνίδι των τελικών τους Miami Heat με 105–95 .

“We are a team on a mission”, είχαν πει κατά τη διάρκεια των playoffs τόσο ο Rick Carlisle όσο και ο Dirk Nowitzki στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους τους. Η αποστολή αυτή ολοκληρώθηκε λοιπόν με επιτυχία στο Miami, όπου οι Mavericks πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας τους παίρνοντας ταυτόχρονα ρεβάνς από τους Heat για την ήττα στους τελικούς του 2006 κερδίζοντας μάλιστα τη σειρά με το ίδιο σκορ (4-2).

Σε μία βραδιά όπου ο ηγέτης τους και MVP των τελικών Dirk Nowitzki έμεινε σε ρηχά νερά (21 πόντοι με 9/27 σουτ) στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι Mavs πραγματοποίησαν εμφάνιση αληθινών πρωταθλητών με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Jason Terry (27 πόντοι) και τον JJ Barea (15 πόντοι) και δεν άφησαν το Miami να σκεφτεί καν πως μπορεί να στείλει τη σειρά σε 7ο αγώνα.

http://nba.sport24.gr/article/1103871/mission-accomplished