21 Ιουνίου 2011

Κολοτούμπα Μόσιαλου: υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο πριν 3 μήνες... "άκαιρο δεν απαντώ" χθες!!!

http://assets.tanea.gr/files/2011-02-16/thumbs/mosialos_450x.jpgΚι άλλη κολοτούμπα είδαμε χθες, μετά τον Π. Οικονόμου, από τον Μόσιαλο αυτή τη φορά: Δήλωσε ότι συζήτηση για απολύσεις στον δημόσιο τομέα είναι ΑΚΑΙΡΗ...

Να του θυμίσουμε λοιπόν τι έλεγε μόλις πριν 3 μήνες όταν δεν καθόταν σε υπουργική καρέκλα και η συζήτηση για απολύσεις στο δημόσιο ήταν προφανώς επίκαιρη:

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΘΝΟΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μικρότερος δημόσιος τομέας σημαίνει και απολύσεις;

Η. ΜΟΣΙΑΛΟΣ : «Στον ένα ή τον άλλο βαθμό δεχόμαστε αντικειμενικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά ή όταν κλείνει.Αυτό γίνεται γιατί οι πολίτες έχουν καταναλωτική δυσχέρεια, όπως συμβαίνει σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ή παύουν να προτιμούν συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον δημόσιο τομέα, όπου "εξαναγκάζονται" να τον χρηματοδοτούν μέσω της φορολογίας ή των ασφαλιστικών εισφορών.

Επομένως, εφόσον οι πολίτες δεν έχουν άμεση δυνατότητα επηρεασμού του παραγόμενου αποτελέσματος, η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίζει την παραγωγικότητα και την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει συνεχή μέτρηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των υπηρεσιών και των δημοσίων υπαλλήλων που τις παρέχουν. Αν αυτό γίνει με αντικειμενικό, αξιοκρατικό και μη πελατειακό τρόπο, τότε δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να διατηρείται μια αντιπαραγωγική δημόσια υπηρεσία ή η μονιμότητα όσων δεν προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον».