15 Ιουνίου 2011

Σε «πολιορκία» η πλατεία Συντάγματος από ακροαριστερούς και αναρχικούς-Πατριώτες προσπαθούν να τους εμποδίσουν να διαλύσουν τη διαδήλωση

Σε «πολιορκία» από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκεται το Σύνταγμα, ενώ αγανακτισμένοι πολίτες προσπαθούν να τους αποτρέψουν να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Περιφερειακά της πλατείας και κυρίως της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, όπου είναι συγκεντρωμένος ο κύριος όγκος των αγανακτισμένων πολιτών, στις οδούς Νίκης, Καραγιώργη Σερβίας, αλλά και στις Βουκουρεστίου, Κριεζώτου, Πανεπιστημίου, Σταδίου και σε κάθετους δρόμους, σημειώνονται επεισόδια αναρχοαριστεριστών, που κινούνται με ρόπαλα και πετούν πέτρες και βόμβες μολότωφ σε άνδρες της αστυνομίας, από την οποία γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών.

Πολλοί από τους αγανακτισμένους διαδηλωτές έχουν σπεύσει στις εστίες έντασης επιχειρώντας να κρατήσουν μακριά από την ειρηνική διαμαρτυρία τους ταραχοποιούς. Σε συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας, αγανακτισμένων και ταραξιών σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί.