02 Ιουνίου 2011

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Καταγγελία για τις Κυβερνητικές μεθοδεύσεις και προσωπική δέσμευση για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας

Μια περίεργη – επιεικώς – μακροσκελής ανακοίνωση, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με την οποία επιχειρείται να εξηγηθούν τα ανεξήγητα, σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες για την δημιουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Πέλλας. Θα ήταν δε ανάξια σχολιασμού και απάντησης, αν, οι προσωπικές μάχες που έχει δώσει για το συγκεκριμένο έργο ο Γιώργος Καρασμάνης, δεν χαρακτηρίζονταν ως… ¨αόριστες υποσχέσεις¨ και… ¨ασκήσεις επί χάρτου¨.

Ώστε λοιπόν, κατά τους συντάκτες της ανακοίνωσης…

- ¨Αόριστη υπόσχεση¨ και ¨ασκήσεις επί χάρτου¨, ήταν η απόφαση του τότε αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου (Α.Π.ΔΥ5β/οικ. 117987), που ενέταξε την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – Τομέας Υγείας, με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ και μάλιστα με άμεση πίστωση και απορρόφηση μέσα στο 2009…

- ¨Αόριστη υπόσχεση¨ και ¨ασκήσεις επί χάρτου¨, ήταν και η απόφαση του τότε υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Παπαθανασίου (αριθμ. Πρωτ. 44435/ΔΕ 6089), με την οποία ενέκρινε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων…

- ¨Αόριστη υπόσχεση¨ και ¨ασκήσεις επί χάρτου¨, ήταν και οι διαδικασίες που δρομολογήθηκαν από την τότε Δημοτική Αρχή Πέλλας (όπως επιλογή οικοπέδου για την ανέγερση, εκπόνηση αναγκαίων μελετών κλπ).

- ¨Αόριστη υπόσχεση¨ και ¨ασκήσεις επί χάρτου¨, ήταν η συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη, τον Φεβρουάριου του 2010 με τη σημερινή Διοίκηση της εταιρείας ΔΕΠΑΝΟΜ, αρμόδια για την κατασκευή του έργου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η υλοποίηση του προχωρά απρόσκοπτα.

- ¨Αόριστη υπόσχεση¨ και ¨ ασκήσεις επί χάρτου¨, ήταν και η δήλωση του τότε Νομάρχη, ότι η υλοποίηση αυτού του έργου είναι σε ώριμο στάδιο.

Και μια απάντηση στον ισχυρισμό των συντακτών της ίδιας ανακοίνωσης, ότι η Πέλλα δεν συμπεριελήφθη το 2008 στην απόφαση για την κατασκευή σειράς Περιφερειακών Ιατρείων στην ελληνική Επικράτεια.

Βεβαίως και δεν περιελήφθη: Διότι ο βουλευτής, σε συνεννόηση με την τότε Δημοτική Αρχή, απέρριψε μια τέτοια πρόταση και διεκδίκησε τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Πολυδύναμου Ιατρείου στην Πέλλα. Άλλωστε, ως γνωστόν, το θέμα αυτό (δηλαδή την απόρριψη της πρότασης για ίδρυση περιφερειακού ιατρείου) ο Γιώργος Καρασμάνης το αναφέρει στην υπ’ αριθμ.15747 Ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή και αναμένει την επίσημη απάντηση του αρμόδιου υπουργού.

Ο βουλευτή θέλει να ελπίζει ότι,

δεν θα επαναληφθεί για μια ακόμη φορά η πρακτική της σημερινής Κυβέρνησης, να ακυρώνει την κατασκευή ενός έργου ζωής για την Πέλλα (δηλαδή του Πολυδύναμου Ιατρείου), απλά και μόνον επειδή την απόφαση για την υλοποίησή του είχε πάρει προκάτοχος Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ότι δεν θα αποτολμήσουν για άλλη μια φορά, να ακυρώσουν στην πράξη, το θεμελιώδες δημοκρατικό αξίωμα για σεβασμό στη ¨συνέχεια του Κράτους¨.

Αλλά, αν το πράξουν, ο Βουλευτής δεσμεύεται ότι το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ