25 Ιουνίου 2011

Γερμανία: Έβδομη "Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα" στο Μόναχο

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο στο Μόναχο οι εκδηλώσεις της "Ελληνο-Βαυαρικής Πολιτιστικής Ημέρας", που διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά στη βαυαρική πρωτεύουσα. Διοργανωτές είναι η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και ελληνικοί και βαυαρικοί φορείς μεταξύ αυτών και οι περισσότεροι σύλλογοι της ελληνικής παροικίας του Μονάχου.

Την 7η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα χαιρέτισαν με γραπτές τους δηλώσεις ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο Βαυαρός πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ και ο δήμαρχος Μονάχου Κρίστιαν Ούντε, οι οποίοι και υπογραμμίζουν τις καλές ελληνοβαυαρικές σχέσεις, σ' όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιούνται ποικίλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την περεταίρω καλλιέργεια και προώθηση των ελληνο-βαυαρικών σχέσεων. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εκθέσεις φωτογραφίας, κονσέρτο βυζαντινών ύμνων στην ιστορική Σαλβάτορκιρχε, βιβλιοπαρουσίαση κ.α. ενώ θα κλείσουν με μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Μονάχου Odeonsplatz. Το Σάββατο έγιναν στο ναζιστικό στρατόπεδο Νταχάου τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για τους Έλληνες κληρικούς Αρχιμανδρίτες Μελέτιο Γαλανόπουλο και Δαμασκηνό Χατζόπουλο, που είχαν φυλακιστεί και βασανιστεί στο διάστημα 1943-1945.