09 Ιουνίου 2011

Παναγιωτόπουλος: "Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας»

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας για τη χώρα»,τόνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό REAL ο τομεάρχης της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Και πρόσθεσε: "Πρέπει να προσέξουμε και να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση για τις δαπάνες των ενόπλων δυνάμεων, το πώς θα διατηρήσουμε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων ψηλά, χωρίς να σκορπάμε χρήματα δεξιά και αριστερά και χωρίς να πηγαίνουν χρήματα δεξιά και αριστερά. Δεύτερον, πρέπει να δούμε πώς θα διατηρήσουμε το αξιόμαχο, σε εισαγωγικά, της διπλωματικής υπηρεσίας χώρας. Από τους Έλληνες διπλωμάτες ακούγονται αυτή τη στιγμή φωνές διαμαρτυρίας. Η κυβέρνηση προχωρεί στο κλείσιμο πρεσβειών και προξενείων. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση για τη σύμπτυξη των δυνάμεών μας, για να γίνουμε περισσότερο δυνατοί και αποτελεσματικοί στις χώρες, όπου πραγματικά έχουμε διακύβευμα, όπου έχουμε εθνικό συμφέρον. Άλλο αυτό κι άλλο να ανακαλούνται διπλωμάτες στο εθνικό κέντρο με οριζόντια περικοπή, η οποία εξυπηρετεί μόνο ταμειακούς σκοπούς και δεν λαμβάνει υπόψη εθνικές προτεραιότητες. Οριζόντιες περικοπές τυφλού χαρακτήρα έχουμε και στο χώρο της άσκησης εξωτερικής πολιτικής».

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε (σχετικά με το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία) ότι πληθαίνουν οι πληροφορίες στον τουρκικό τύπο ότι έχουν επεκταθεί οι συζητήσεις και σε θέματα πέραν της υφαλοκρηπίδας.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε ζητήσει να έλθει στη Βουλή και να ενημερώσει υπεύθυνα την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τα θέματα αυτά ο κ. Δημήτρης Δρούτσας. Ο υπουργός Εξωτερικών από την εποχή που ήρθε ο κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα δεν έχει προσέλθει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει, γιατί δυστυχώς ο κ. υπουργός είναι υπερήμερος».

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς, όπως είπε, «αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση στον ελληνικό λαό και στην πλειοψηφία των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συναίνεσης, ο τομεάρχης της ΝΔ υπογράμμισε: «Οδηγηθήκαμε στα βράχια (με το μνημόνιο). Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική. Το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό. Προς την κατεύθυνση αλλαγής πολιτικής για να μπορέσουμε να ανατάξουμε την οικονομία, εμείς επιδιώκουμε την εθνική συνεννόηση. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συναινέσουμε στο λάθος. Από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου θα αλλάξει πολιτική, εμείς θα συναινέσουμε στο σωστό»