22 Ιουνίου 2011

Βουλή: Ειδική συνεδρίαση στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ

http://www.newsit.gr/files/Image/10-02-11/evert2-thumb-large.jpgΤο έργο, την προσωπικότητα και την πολιτική διαδρομή του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ τιμά σήμερα, σε ειδική συνεδρίαση αφιερωμένη στη μνήμη του, η Βουλή. Κοινή είναι η παραδοχή των ομιλητών από όλα τα κόμματα ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη την πολιτική γενναιότητα, τη συνέπεια και την ευπρέπεια.

Βουλή τιμά σήμερα τη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ, ενός πολιτικού που για 30 χρόνια τίμησε την πολιτική ζωή», είπε ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, σημειώνοντας ότι στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα, όπως και οι τωρινές, η απώλεια τέτοιων προσωπικοτήτων γίνεται ακόμη πιο αισθητή.

«Ήταν ένας ολοκληρωμένος πολιτικός, είχε σαφείς θέσεις για όλα τα ζητήματα. Η μαχητικότητά του αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

«Εξέφραζε αυθεντικά τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν πολιτικός του χρέους και της δυναμικής αναμέτρησης με τις καταστάσεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι η παράταξη της ΝΔ εκφράζει ευγνωμοσύνη για την πολιτική του παρακαταθήκη.

Στην προσωπική του γνωριμία με τον Μιλτιάδη Έβερτ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης από το 1965 και μετά, σημειώνοντας εμφατικά τη συνέπεια των ιδεών και τις προσπάθειες του να διατηρήσει ενωμένη την παράταξη της ΝΔ.

«Ο Μιλτιάδης Έβερτ υπήρξε άνθρωπος που όχι μόνο στην πολιτική διαπάλη αλλά και στις προκλήσεις ανεδείχθη άνθρωπος με φωτεινότητα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου. «Ήταν μαχητής ευθύς και τίμιος», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής επισημαίνοντας τις πολιτικές διαφορές του πολιτικού με το ΚΚΕ. «Οραματικό πολιτικό», χαρακτήρισε το Μιλτιάδη Έβερτ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά με ειλικρίνεια και σεβασμό τη μνήμη του» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι «ο Μιλτιάδης Έβερτ με την πολιτική του παρουσία και προσωπικότητα υπήρξε σκληρός αντίπαλος με την αριστερά».

«Πολιτικοί σαν τον Μιλτιάδη Έβερτ μας διδάσκουν αυτές τις δύσκολες και αμήχανες ώρες, να στεκόμαστε όρθιοι και σταθεροί και να επιμένουμε στο σωστό. Δεν είναι πείσμα να επιμένεις στο σωστό. Χαρακτηρίστηκε μπουλντόζας γιατί είχε αυτό το πείσμα και την αποφασιστικότητα», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας.