06 Ιουνίου 2011

Γ. Μιχελάκης για κυβερνητικό σποτ, "Αγανακτισμένους", μνημόνιο-ξένους "επιτρόπους", Μεσοπρόθεσμο και ευρωπαϊκή περιοδεία Σαμαρά

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή το "προπαγανδιστικό", όπως το χαρακτηρίζει, σποτ που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο. "Σε ποιούς απευθύνονται και ποιός τους πιστεύει;", διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος σχολίασε τα όσα ακούγονται στο συγκεκριμένο σποτ.

"Λένε ότι στους 20 μήνες που πέρασαν έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα, ενώ η αλήθεια είναι ότι στους 20 μήνες που πέρασαν χάθηκαν όσα κερδήθηκαν χρόνια ολόκληρα,. Λένε ότι χτίζουν την Ελλάδα που θέλουμε, ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως τίποτα δεν κινείται προς τα εμπρός καθώς η χώρα βουλιάζει στην ύφεση.

Οι διαμαρτυρίες στις πλατείες δεν γίνονται από κομματικούς στρατούς, δεν γίνονται με κομματικές σημαίες, αλλά κάτω από σύμβολα που ενώνουν, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας το κίνημα των "Αγανακτισμένων".

Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε πως "θα ήταν ανοησία και αυθάδεια να πει κάποιος ότι θεωρεί εν δυνάμει ψηφοφόρους του τους πολίτες που διαδηλώνουν στις πλατείες" και χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις ακομμάτιστες και ακηδεμόνευτες. "Όποιος προσπαθήσει να τις καπελώσει, απλά θα αποδείξει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, ότι δεν καταλαβαίνει τί συμβαίνει", τόνισε προσθέτοντας πως οι πολίτες ξέρουν "ποιοι είναι εκείνοι που ψήφισαν "ναι" και ποιοι ψήφισαν "όχι" στο μνημόνιο".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε "εκβιαστικό" και "ψεύτικο" το δίλλημα "ναι στο Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία", γιατί, όπως τόνισε,"δεν λέει καν την αλήθεια". Η χώρα, ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, κινδυνεύει με χρεοκοπία αν συνεχιστεί ο ίδιος λάθος δρόμος, η ίδια λάθος συνταγή. "Επικαλούνται το ίδιο εκβιαστικό μήνυμα, την απειλή χρεοκοπίας και τον ισχυρισμό ότι τα κάνουν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία", διατυπώνοντας το ερώτημα πως "μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και να φταίει η ΝΔ για αυτό;"

"Δεν θα φταίνε αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα σε ένα τέτοιο αδιέξοδο; Και πόσες φορές ακόμα θα τεθεί το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα;", διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

"Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Σκανδαλίδης και ο κ. Γερουλάνος, σχολιάζουν το θέμα των επιτρόπων στα υπουργεία", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, ζητώντας από την κυβέρνηση αντί να βγάζει ανακοινώσεις να απευθυνθεί πρώτα στα στελέχη της.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη άμεσης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, επιμένοντας πως "η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση, αλλά συνενοχή".

"Η συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει και πλέον χορηγείται περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο. Περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων και θα τοποθετηθούμε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επαναλαμβάνοντας πως όσον αφορά το θέμα της κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία στη Βουλή η ΝΔ θα τοποθετηθεί όταν πρέπει. .

Ευρωπαϊκή περιοδεία, στο μεταξύ, ξεκινά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος την Τρίτη, στις 17.15, θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, ενώ την Τετάρτη, στις 11.30, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρτένς στις Βρυξέλλες. Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Μαρτένς, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Στις 15.30 στα γραφεία της ΕΕ ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.