01 Ιουνίου 2011

Πλάκα του Αχμεντινετζάντ στη Μέρκελ

http://www.welt.de/multimedia/archive/01346/luftwaffe_maschine_1346683p.jpgΧθες η Μέρκελ ξεκίνησε από τη Γερμανία για επίσημη επίσκεψη στην Ινδία*. Μπήκε περήφανη στο καινούργιο Airbus A-340 που παρέλαβαν πριν μερικές μέρες. Είναι ένα αεροπλάνο που η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε από τη Lufthansa και μετέτρεψε σε πρωθυπουργικό (με ελαφρές μετατροπές μπορεί μέσα σε 1 μέρα να μετατραπεί για τη μεταφορά τραυματιών και ασθενών...) με συστήματα τηλεπικοινωνιών, συστήματα αποπροσανατολισμού πυραύλων εδάφους-αέρος κ.λπ.

Άρχισε το ταξίδι και μόλις ήρθε η ώρα να μπούνε στον εναέριο χώρο του ΙΡΑΝ...

ο Αχμεντινετζάντ της είπε ΣΤΟΠ!!!

Έτσι αναγκάστηκε να κάνει κύκλους πάνω απ' την Τουρκία για δύο ώρες μέχρι τελικά να τους δώσει άδεια το Ιράν μετά από συνεννοήσεις με Βερολίνο και Τουρκία (παντού μέσα οι Τούρκοι!).

Πρόβλημα βέβαια δεν υπήρχε και παρά τη δίωρη περιπλάνηση δεν χρειάστηκε ανεφοδιασμός του αεροπλάνου μιας και έχει αυτονομία 13.500 χλμ... αλλά όσο να 'ναι οι Γερμανοί τα πήραν στην κράνα, πόσο μάλλον όταν, όπως ισχυρίζονται, την προηγούμενη μέρα το Ιραν τους είχε δώσει άδεια διέλευσης, κάτι που οι Ιρανοί αμφισβητούν.

*Το ταξίδι της Μέρκελ στην Ινδία εκτός από ενεργειακά, εμπόριο, χρονιά Γερμανίας (όπως έχει ανακηρυχθεί το 2011 στην Ινδία) κ.λπ παπαριές γίνεται κυρίως γιατί πέφτει πολύ γλύψιμο στην Ινδία προκειμένου να αγοράσει τα Eurofighter μιας και οι Ινδοί ανακοίνωσαν ότι διαθέτουn 7 δις ευρώ για 126 μαχητικά και σ' όποιον αρέσει... και προφανώς αρέσει σε πολλούς