21 Ιουνίου 2011

Λάρισα: Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών

http://85.196.26.228/pictures/server2/2011-06-14/8b/55/8b55422a2a0ba3cdbb0f21f81adab1bd.jpg Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, στο πλαίσιο πανελλήνιων κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι αστυνομικοί, μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό που επηρεάζουν και την ΕΛΑΣ. Ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί, ένστολή πανελλήνια διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας με τους αστυνομικούς να έχουν αναρτήσει πανό και να φωνάζουν συνθήματα,

Παράλληλα μοίραζαν σε διερχόμενους έντυπο υλικό προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα τους. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Μιχάλης Τολίκας ενώ εκπροσωπήθηκαν από συνδικαλιστές και η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και η Πυροσβεστική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, η περιστολή του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Αστυνομικού και μειώνει την δυνατότητα επέμβασης του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρίας τους για την συνεχιζόμενη απαξίωση του επαγγέλματος τους και την λεηλασία του εισοδήματος τους και καλούν μαζικά σε κινητοποιήσεις για την διασφάλιση των κεκτημένων και την επίλυση των αιτημάτων ους.