23 Ιουνίου 2011

Ξεθυμαίνουν οι ΠΑΣΟΚοι στο ΚΤΕ Οικονομικών και ο Μπένυ απορροφά τους κραδασμούς... στο τέλος θα ψηφίσουν βέβαι όλοι μαζί... και η Βασούλα

http://vasiliadis.files.wordpress.com/2009/09/pasok-ceb3cf81cebfceb8ceb9ceb1.jpgΣυνεχίζονται οι εργασίες του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις και κριτική από την μεριά των βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες κατετέθη πρόταση για επιβολή έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 5% στα πολύ υψηλά εισοδήματα και σε όσους ασκούν δημόσια διοίκηση (αιρετοί της αυτοδιοίκησης και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης).

Η Βάσω Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι «δεν υπάρχει ορίζοντας, δεν ξέρω που πάμε» και πρόσθεσε ότι η χώρα δεν «βγαίνει» αν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει 23 δισεκατομμύρια ευρώ τόκους τον χρόνο.

Επίσης, η κ. Παπανδρέου πρότεινε να μην υπογράφει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών, αλλά να έρχονται προς ψήφιση στην Βουλή τα όποια μέτρα και συμφωνίες συνάπτει με τους δανειστές.

Εν τω μεταξύ «θερμό» επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ του Μίμη Ανδρουλάκη και της Μιλένας Αποστολάκη όταν ο πρώτος ανέφερε ότι «μας μιλάτε μόνο για φόρους» και ζήτησε να κλείσουν παρασιτικοί οργανισμοί του Δημοσίου, στελέχη των οποίων αμείβονται με 6.000 ευρώ τον μήνα. Στο σημείο εκείνο η κ. Αποστολάκη είπε: «Μίμη, υπάρχουν κι άνθρωποι που αμείβονται με 800 ευρώ τον μήνα» και ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Εσείς τους διορίσατε».

Το ερώτημα αν θα εισπραχθούν τα προβλεπόμενα 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011, έθεσε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, επισημαίνοντας ότι «αν για την κάλυψη του κενού χρειαστεί η λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων το 2012, αυτό θα είναι η «ταφόπλακα» της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητάς μας».

Αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε και η Τόνια Αντωνίου, θέτοντας ταυτόχρονα και το ερώτημα: «τι κάνει η κυβέρνηση επί 18 μήνες για την ανάπτυξη;».

Δικαιότερους φορολογικούς συντελεστές, συντονισμό των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, πρότεινε ο Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος επιπλέον έθεσε και διαδικαστικό ζήτημα στο ΚΤΕ, ζητώντας να υπάρχει «χρονόμετρο» ομιλίας για όλους, έτσι ώστε, όπως είπε, «να μην δημιουργούνται εντυπώσεις από διαφόρους».

Την κατάργηση του «πόθεν έσχες» προκειμένου να κινηθεί η αγορά, φέρεται να ζήτησε η Κατερίνα Μπατζελή, ενώ ο Νίκος Σαλαγιάννης είπε ότι «δεν γίνεται τρεις μέρες πριν, να μην ξέρουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι είναι «αδιανόητο, να λέμε επί 18 μήνες ότι δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή».

Μετά το τέλος του ΚΤΕ, ο υπουργός Οικονομικών, θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα και στις 17.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.