28 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος μετά τα επεισόδια

Μετά από, σχεδόν, τέσσερις ώρες οδομαχιών μεταξύ των "γνωστών - αγνώστων" και της Αστυνομίας στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, η πλατεία σιγά-σιγά προσπαθεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Οι "Αγανακτισμένοι", έχοντας ανακαταλάβει πλέον την πλατεία και το χώρο μπροστά στη Βουλή, συγκεντρώνονται ξανά. Έχοντας σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες, μέλη των Επιτροπών Αγώνα και διαδηλωτές, οι περισσότεροι με άσπρα τα πρόσωπά τους από τα αντιόξινα που χρησιμοποίησαν κατά των χημικών, προσπαθούν να καθαρίσουν με μπουκαλάκια νερό την πλατεία και τους γύρω δρόμους από τα χημικά.

Οι "Αγανακτισμένοι" φωνάζουν συνθήματα κατά της επικείμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, ενώ υπό τους ήχους κρουστών δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία. Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.

Αυτή τη στιγμή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ.