30 Ιουνίου 2011

Τον έφερε στο σωστό δρόμο ο Κεφαλογιάννης τον Μπένυ που παραποίησε την ομιλία Σαμαρά

Υψηλοί τόνοι σημειώθηκαν στη Βουλή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι τα δίνει όλα στους δανειστές μας και τον Ευάγγελο Μπένυ, να μην λέει κουβέντα επί της ουσίας των κατηγοριών.

Αφορμή στάθηκε η απάντηση του Μ. Κεφαλογιάννη στο ότι κάποιοι μεταξύ άλλων και ο Μπένυ προσπάθησαν να παραποιήσουν όσα είπε ο Σαμαράς σχετικά με την μη ψήφιση του Μνημονίου 2 ("αν δεν αλλάξετε πολιτική δεν το ψηφίζουμε ακόμα κι αν το φέρεται στη Βουλή με 180 ψήφους ή 200 ή 300") και οι αιχμές του ότι στο πρώτο Μνημόνιο υπάρχουν μεταξύ άλλων διατάξεις που δίνουν ασυλία στους δανειστές της χώρας και τους αναγνωρίζουν να προχωρούν σε κατάσχεση ελληνικής κρατικής περιουσίας.

«Δεν ψηφίζουμε κανένα μνημόνιο που θα περιλαμβάνει τέτοιες διατάξεις όπως το άρθρο 14 παράγραφος 5 του Μεσοπρόθεσμου και εμείς δεν παραιτούμαστε από καμία ασυλία», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να κάνουμε παλαιοσυνδικαστιλιστικά τερτίπια στη Βουλή» ήταν το μόνο που βρήκε να ψελλίσει ο κ. Μπένυ, αποφεύγοντας να μιλήσει για την ταμπακιέρα καθώς οι ΠΑΣΟΚοι έχουν παραιτηθεί προ πολλού από κάθε ασυλία έναντι των δανειστών μας...