27 Ιουνίου 2011

Ν. Κακλαμάνης για το μουσουλμανικό τέμενος

http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/02/kaklamanhs3.jpg?w=468&h=255Με αφορμή την κωλυσιεργία της νέας διοίκησης του Δήμου Αθηναίων σε επείγοντα ζητήματα της πόλης, όπως η ίδρυση τεμένους, η Ακαδημία Πλάτωνος και η Διπλή Ανάπλαση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, με επιστολή του στον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, ζήτησε να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου τα παραπάνω επείγοντα θέματα, που αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή των Αθηναίων.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην επιστολή του στην Ίδρυση τεμένους στην Αθήνα επισημαίνοντας ότι "Η δημιουργία τεμένους για τους μουσουλμάνους στην πόλη μας δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Αθηναίων και των πολιτών"

Στην απάντησή του ο Καμίνης, ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δείχνοντας ότι είναι σκόπιμη απ' την πλευρά του η μη συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο:

"Και τα τρία θέματα - ισλαμικό τέμενος, Ακαδημία Πλάτωνος, διπλή ανάπλαση - αποτελούν δεσμεύσεις μας τις οποίες μας έδωσαν εντολή οι δημότες να υλοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε, αντιμετωπίζοντάς τα όμως όχι με τη βιασύνη και την καταστροφική προχειρότητα που επέδειξε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά με την πρέπουσα σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης."

Ανταπαντώντας ο Ν. Κακλαμάνης το μόνο που είπε ήταν:

«Ο κ. Γιώργος Καμίνης δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα. Θα φέρει τα τρία ζητήματα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο; Αν ναι, τότε θα τα πούμε όλα εκεί…»