02 Ιουνίου 2011

Καναδάς: Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη διεύθυνση του γραφείου του πρωθυπουργού Χάρπερ, ανακοίνωσε ο Ελληνοκαναδός Δ. Σούδας

Μετά από μια πετυχημένη εννιάχρονη πορεία δίπλα στον σημερινό πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, ο Ελληνοκαναδός διευθυντής Επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου, Δημήτρης Σούδας, ανακοίνωσε επίσημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρηρικού Κόμματος ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

Ο Σούδας είπε πως πρόκειται να εγκαταλείψει το πόστο του στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος δούλεψε γιά τον Χάρπερ από το Σεπτέμβριο του 2002, ενώ ανέλαβε διευθυντής Επικοινωνίας τον Απρίλιο του 2010. Ο 31χρονος Ελληνοκαναδός, που πέρασε με τον Χάρπερ από την αντιπολίτευση σε δύο κυβερνήσεις μειοψηφίας και στη σημερινή κυβέρνηση πλειοψηφίας είπε ότι δεν θέλει να χάσει άλλο χρόνο από την οικογένειά του, θέλει να συνοδεύσει την κόρη του την πρώτη μέρα στο σχολείο της.

Τα τρία του παιδιά η Γεωργία, ο Θεόδωρος και η Κατερίνα, καθώς και η σύζυγός του θα είναι η απόλυτη προτεραιότητά του στο νέο κεφάλαιο της ζωής του, που θα ανοίξει στον ιδιωτικό τομέα στο Τορόντο.

Η εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου Σάρα Μακλντάιρ (Sara MacIntyre) δήλωσε πως «ο Σούδας υπηρέτησε τον πρωθυπουργό με απόλυτο πάθος, πιστότητα και αφοσίωση, να μην πούμε θυσία».

Πρόσφατα, ο Καναδός πρωθυπουργός πραγματοποίησε επιτυχημένη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, όπου προσκύνησε τα αιματοβαμμένα χώματα των Καλαβρύτων όπου σκοτώθηκε ο παππούς του Δημήτρη Σούδα, από τους Ναζί στη μαζική εκτέλεση της 13ης Δεκεμβρίου 1943.