15 Ιουνίου 2011

Ε. Κωνσταντινίδης: Κατάργηση δυνατότητας συνυπηρέτησης ένστολων αστυνομικών υπαλλήλων με συζύγους εκπαιδευτικούς

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:

Θέμα: Συνυπηρέτηση ένστολων αστυνομικών υπαλλήλων με συζύγους εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.2946/2001 εκπαιδευτικοί, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι ενστόλων της Ελληνικής Αστυνομίας, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων και κατά προτεραιότητα.

Στη σχετική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας στον διαδικτυακό τόπο διαβουλεύσεων, ενόψει νομοθετικών ρυθμίσεων, δε συμπεριλαμβάνεται η μέχρι σήμερα ισχύουσα διάταξη.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων δεν υπάρχει δέσμευση και φαίνεται ότι η συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών με τους ένστολους συζύγους τους οδεύει προς κατάργηση.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στη ζωή αυτών των οικογενειών και δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός της διάλυσης τους. Ο κοινωνικός χαρακτήρας του ισχύοντος νόμου είναι απαραίτητο να διατηρηθεί και ταυτόχρονα να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα και στην αγωνία.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Θα ληφθούν υπόψη οι κοινωνικές προεκτάσεις, ώστε να συνεχιστεί ο θεσμός της συνυπηρέτησης των εκπαιδευτικών με τους ένστολους συζύγους τους ;

Αθήνα 10/6/2011
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης