02 Ιουνίου 2011

Καρατζαφέρης: «Θα δημεύσω περιουσίες»... των άλλων που τα έχουν δηλωμένα... γιατί τα δικά του σπίτια στο Λονδίνο τα έχει αδήλωτα

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο Καρατζαφέρης συναίνεσε στα «αιτήματα της πλατείας» [σιγά μη δε συναινούσε ο κολοτούμπας που υπέγραψε το μνημόνιο] και απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά για τα περί «υπουργοποίησής του από το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά «αν ήταν, θα ζητούσα το υπουργείο Δικαιοσύνης για να δημεύσω κάποιες περιουσίες και να κλείσω κάποιους φυλακή». [Ποιους να κλείσει φυλακή και να τους δημεύσει τις περιουσίες; Αυτούς που σαν τη πάρτη του έχουν αδήλωτα σπίτια στο Λονδίνο και στο πόθεν έσχες τους δηλώνουν κάτι αποθήκες στον Κάλαμο ή τον Ωρωπό;]

Με παρέμβασή του, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επαγγελματικές άδειες και τα επιχειρηματικά πάρκα, ο Καρατζαφέρης, θέλοντας να καλλιεργήσει τον τρόμο στο λαό, ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, «ομολόγησε πως το ταμείο του κράτους έχει μέσα 4 δισ. ευρώ». Αποτέλεσμα είναι να επίκειται ένα νέο Μνημόνιο, ακόμα πιο σκληρό, που αυτή τη φορά ο ΛΑΟΣ δεν θα στηρίξει [ψάχνει τρόπους να εξιλεωθεί ο κολοτούμπας για το ότι υπέγραψε την καταδίκη της χώρας], αλλά φαίνεται, όπως υποστήριξε, να μην το στηρίζουν και 20 περίπου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε την πρόταση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία που είχε διατυπώσει πριν από 15 μήνες και συμπλήρωσε πως «αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και αν πρόκειται να μείνει αυτή η ασύνετη κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές».

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, κατήγγειλε μεταξύ άλλων, την «επιδίωξη του Γ. Καρατζαφέρη να ασκήσει νουθεσία στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, για την ψήφιση του Μνημονίου», όπως επίσης και «να επενδύσει στο φόβο, ότι στις 15 Ιουλίου δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει το κράτος μισθούς και συντάξεις».

Ακόμα βαρύτερα υπήρξαν τα υπονοούμενα του Κ. Μαρκόπουλου, ότι «εμείς δεν μπήκαμε στην πολιτική και βγήκαμε με 40 διαμερίσματα και οικόπεδα, ούτε διαθέτουμε τηλεοπτικούς σταθμούς». Όσο για την «υπουργοποίηση» του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε πως «κάνει μονάχα για υπουργός Προπαγάνδας της τρόικας και της κυβέρνησης, όπως ήταν ο Γεωργαλάς επί Χούντας».

«Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, είναι άνθρωπος αυτοδημιούργητος που υποβάλλει φορολογική δήλωση από 17 χρονών. Δεν νομίζω πως κάποιοι ανεπάγγελτοι εδώ μέσα, έχουν το σθένος, ή την βούληση να επιδείξουν κάτι αντίστοιχο» απάντησε ο Α. Ροντούλης (ΛΑΟΣ).