10 Ιουνίου 2011

Γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου ο πρωθυπουργός, είπε ο Αλέξης Τσίπρας

http://static.doldigital.net/webstatic/C3803C7D414EB7D8426956E1E6E16B77.jpgΠροσφυγή στις κάλπες ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μιλάει με τη γλώσσα των δανειστών. Η κυβέρνηση δεν έχει τη στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράει ερήμην του λαού, υπογράμμισε.

«Είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Τι άλλο πρέπει να γίνει όταν ο λαός είναι στο δρόμο;[...]. Μία είναι η λύση: Να προχωρήσετε σε εκλογές» είπε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ο πατέρας σας γέμιζε τους δρόμους με το λαό κοντά του, εσείς γεμίζετε τους δρόμους με το λαό εναντίον σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ.Παπανδρέου είπε: «Το δυστύχημα με εσάς είναι ότι δεν σκέφτεστε άλλη λύση από αυτή των δανειστών μας ή δεν σκέφτεστε τη λύση να μην είστε πρωθυπουργός».

«Ευτυχώς που δεν μας είπατε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία, όπως έχει κάνει ο κ.Πάγκαλος» είπε ο κ.Τσίπρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που τον χαρακτήρισε ψεύτη. «Δεν είναι τσιφλίκι σας η Βουλή, να βρίζετε στα κανάλια» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε: «Αν θέλετε να δώσετε πολιτική λύση, να προχωρήσετε στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η τρόικα εσείς και το μνημόνιο».
Χαρακτήρισε αλλοίωση της λαϊκής εντολής το να έρθουν τεχνοκράτες στα υπουργεία